Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Luni, 19 Februarie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Demarare lucrari Centrul National de Informare Turistica

Demarare lucrari Centrul National de Informare Turistica

                                                                          

                           CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Comunicat  de  presă
Ref: Încep lucrările de amenajare a Centrului Naţional de Informare Turistică


        Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a semnat ordinul de începere a lucrărilor de amenajare a Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj. Acesta va fi realizat din fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2007 – 2013, Axa 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul de intervenţie 5.3. „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”.
        ”Acum sunt îndeplinite toate cerinţele pentru ca lucrările de amenajare a acestui centru în incinta Muzeului Etnografic, în sediul de pe strada Memorandumului să poată demara. Peste câteva luni turiştii vor avea la dispoziţie, într-un spaţiu de 108,47 mp, un centru de informare modern, dotat la cerinţele actuale. Concomitent, de beneficiile acestuia vor beneficia şi tour-operatorii, dar şi oamenii de afaceri aflaţi în tranzit sau cu interese de afaceri în zonă, persoane care doresc tratament balnear şi de recuperare şi care au, cu toţii, nevoie de informaţii corecte şi complete. Aceasta în condiţiile în care misiunea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică este de a promova potenţialul turistic al judeţului Cluj, de a prezenta toate ofertele turistice şi atracţiile turistice locale, regionale şi naţionale în scopul creşterii numărului turiştilor în judeţ, regiune şi ţară”, precizează preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.
        Reamintim că valoarea totală a proiectului este de 524.108,32 lei, din care 408.093,00 lei sunt eligibili. Cea mai mare parte, respectiv 368.793,64 lei, o reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar 31.137,5 lei provin din bugetul naţional. Consiliul Judeţean Cluj asigură o cofinanţare de 8.161,86 lei. Cât priveşte valoarea totală neeligibilă a proiectului, aceasta este de 116.015,32 lei şi reprezintă TVA-ul aferent cheltuielilor eligibile şi cheltuielile neeligibile suportate de Consiliul Judeţean Cluj.

Biroul de presă
18 aprilie 2013