Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 23 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Delegatie din Hincesti in vizita la CJ Cluj

Delegatie din Hincesti in vizita la CJ Cluj

 

CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

 

Informare de presă

Ref.: Delegatie din Raionul Hîncesti, în vizită oficială la Consiliul Judetean Cluj

 

            Consiliul Judetean Cluj a primit pe parcursul săptămânii trecute vizita unei delegatii oficiale apartinând Raionului Hîncesti din Republica Moldova, delegatie condusă de către domnul Ghenadie Buza, Presedintele Consiliului Raional. Din delegatia moldoveană au mai făcut parte doamnele Elena Moraru Toma, secretar al Consiliului Raional, Valentina Tonu, sefa Directiei de Învătământ si Elena Nechifor, sefa Directiei de Economie si Cooperare Transfrontalieră.

            Organizată în contextul aniversării Centenarului Unirii Basarabiei cu România si cu prilejul a trei ani de înfrătire, vizita reprezentantilor Raionului Hîncesti ne-a bucurat si ne-a reconfirmat faptul că, alături de numeroasele aspecte pe care le avem în comun, se impune să strângem si mai mult legăturile. Profit de acest prilej pentru a îi asigura, o dată în plus, pe fratii moldoveni, de întreaga noastră deschidere si de sprijinul nostru total pentru a pune în aplicare cele mai fezabile initiative menite să ne apropie si să aducă beneficii ambelor părti” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

            Scopul vizitei l-a constituit accelerarea procesului de colaborare bilaterală în relatia Cluj-Hîncesti, atât între cele două unităti administrativ-teritoriale cât si între diferitele primării, autorităti si institutii publice, agenti economici, unităti de învătământ, cluburi si asociatii sportive, organizatii neguvernamentale din cele două regiuni. În acest sens, cele două părti si-au exprimat dorinta de a coopera pentru întărirea relatiilor bilaterale economice, sociale, culturale, educationale, sportive si de tineret, în special în ceea ce priveste schimbul de experientă si bune practici în domeniul proiectelor cu finantare europeană, facilitarea dezvoltării economice si a schimbului de investitori, implementarea de proiecte si programe în domeniul educatiei si a culturii etc.

Întâlnirea cu partenerii nostri moldoveni a fost o experientă cu adevărat unică, toate activitătile derulate împreună purtând amprenta unei apropieri vizibile si firesti. Ceea ce ne dorim este să le împărtăsim cât mai mult din experienta noastră iar expertiza pe care le-o putem pune la dispozitie să le fie de un real folos, constituind astfel un veritabil pilon pentru proiectele pe care le vor implementa în Raion.” a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean, domnul Marius Mînzat, la finalul întâlnirii pe care a condus-o la sediul forului administrativ judetean.

            În cadrul vizitei, cu un pronuntat caracter aplicat, membrii delegatiei au avut întâlniri cu reprezentantii departamentelor de resort din Consiliul Judetean, cu conducerea Tetarom si cu cea a Cluj Arena. Totodată, asemenea întâlniri s-au desfăsurat si la Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, la Colegiul Tehnic „Napoca” si la Scoala Populară de Arte „Tudor Jarda”, toate încheiate cu propuneri concrete de colaborare si chiar cu stabilirea unui calendar concret al activitătilor.

            Sunt convins că aceste întâlniri au fost extrem de benefice atât pentru judetul nostru cât si pentru Raionul Hîncesti iar schimbul de informatii, experientă si bune practici va fi fructificat la maximum prin impulsionarea colaborării în domeniile care prezintă interes si care se pliază pe specificul ambelor regiuni” a declarat domnul Vakar Istvan, Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj.

            Nu în ultimul rând, delegatia moldoveană s-a întâlnit si cu reprezentanti ai unor structuri care activează în domeniul agricol si alimentar, respectiv Asociatia Produs de Cluj, AgroTransilvania Cluster, Centrul Agro Transilvania si Directia Agricolă. De altfel, dintre posibilele cooperări identificate cu acest prilej, s-a conturat ideea unor târguri organizate în comun de Asociatiile Produs de Cluj si Produs de Hîncesti. În acelasi timp, printre initiativele de colaborare bilaterală s-au numărat si cele evocate de conducerea Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, sub forma unor schimburi de ansambluri si formatii artistice dar si propunerile de colaborare ale Bibliotecii Judetene „Octavian Goga”, cea ale cărei activităti în Republica Moldova au început încă din anul 1990.

 

Biroul de presă

02 aprilie 2018