Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Delegatie chineza la CJC

Delegatie chineza la CJC


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Delegatie chineza in vizita la Consiliul Judetean Cluj


     Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Marius Minzat, a primit luni, 13 august 2018, la sediul forului administrativ judetean, vizita unei delegatii oficiale chineze din Provincia Shandong, din componenta careia au facut parte reprezentanti ai guvernului si oficiali ai administratiei provinciale.
     Scopul acestei intalniri, la care au mai participat reprezentanti ai Tetarom S.A. si ai Cluj IT Cluster, l-a constituit dezvoltarea relatiilor de cooperare bilaterala in multiple domenii, impulsionarea schimburilor comerciale dintre cele doua parti, precum si identificarea unor noi domenii de interes in care se pot dezvolta proiecte reciproc avantajoase.
     „Ma bucur sa constat ca inca exista un interes deosebit pentru a mentine si dezvolta relatiile de cooperare cu Shandong, provincie infratita cu judetul Cluj. Intre cele doua regiuni a fost stabilita in timp o buna relatie de cooperare, mutual avantajoasa, cu atat mai mult cu cat Shandong-ul este prima provincie din China in ceea ce priveste dezvoltarea economica, agricultura, IT-ul si industria chimica. Avem foarte multe domenii de interes in comun, motiv pentru care expertiza si experienta chinezilor ne vor fi de un real folos”, a declarat domnul Marius Minzat, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj si moderator al acestei intalniri.
     In cadrul vizitei, domnul Minzat le-a prezentat oficialitatilor chineze modul de functionare al sistemului administrativ central si local, pozitia Consiliului Judetean Cluj in acest angrenaj, dar si rolul de catalizator al initiativelor de afaceri. De asemenea, s-a abordat situatia proiectelor aflate in derulare la nivelul forului administrativ judetean si s-a discutat pe marginea unui subiect actual si de maxim interes, respectiv domeniul IT.
     Nu in ultimul rand, o atentie aparte a fost acordata oportunitatilor oferite de Parcurile Industriale administrate de catre forul administrativ judetean prin intermediul Tetarom S.A. si  multiplelor facilitati pe care acestea le ofera investitorilor.
     La finalul intalnirii, cele doua parti au identificat modalitati concrete de materializare a initiativelor discutate. Astfel, profitand de aceasta vizita, delegatia chineza a transmis invitatia Consiliului Judetean Cluj de a participa, in luna octombrie, la Targul cultural care se va desfasura in capitala provinciei – Jinan, ocazie cu care sa fie realizata si o misiune economica la care sa participe investitori romani dornici sa realizeze schimburi comerciale in aceasta provincie. 

Biroul de presa
13 august 2018