Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Dare in folosinta cladiri noi Tetarom I

Dare in folosinta cladiri noi Tetarom I


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

 

Informare de presă

Ref. Clădirile realizate prin extinderea parcului TETAROM I, în linie dreaptă pentru darea în folosintă

 

Consiliul Judetean Cluj a finalizat lucrările de construire a clădirilor edificate prin intermediul proiectului de extindere si modernizare a Parcului Industrial TETAROM I, în momentul de fată fiind în plină derulare demersurile de conformare a noilor constructii la cerintele tehnice legale în vederea obtinerii avizului pentru securitate la incendiu (ISU), ultima etapă înaintea receptiei si, respectiv a dării lor în folosintă.

Acest proiect a început în anul 2009 când am decis înscrierea lui în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană iar roadele acelei decizii se văd acum, constând într-un complex de clădiri ultramoderne. Ceea ce e cu adevărat important e faptul că acestea urmează să fie date în folosinta  societătilor private si vor aduce noi locuri de muncă bine plătite pentru clujeni” a declarat domnul Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Aceste patru noi clădiri din incinta Parcului Industrial din zona străzii Tăietura Turcului au fost realizate în cadrul proiectului „Dezvoltare Parc Industrial Tetarom I – Edificare clădiri, extindere si modernizare infrastructură”, o investitie realizată din fonduri nerambursabile asigurate prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Regională si din bugetul Consiliului Judetean Cluj.

Clădirile ultramoderne si noile facilităti care vor fi puse la dispozitia firmelor clujene vor contribui la sustinerea directă a activitătii economice a IMM-urilor autohtone, cu un enorm potential de atragere de investitii străine, capabile să folosească resursa materială si umană din regiune.

În prezent, în parcul industrial din zona Tăietura Turcului îsi desfăsoară activitatea companii precum EnergoBit, Banca Transilvania, RCC Consult, EGH Import Export, Agressione Expres Impex, Siemens sau CBC Development Design, valoarea totală a investitiilor cifrându-se la peste 60 de milioane de euro, aici fiind create peste 2000 de locuri de muncă.

 

Biroul de presă

18 mai 2017