Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Cursa noua de transport Valcele - Aiton

Cursa noua de transport Valcele - Aiton


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Locuitorii din zona Valcele – Aiton vor beneficia, din nou, de curse regulate de transport public spre si dinspre Cluj-Napoca     Consiliul Judetean Cluj a aprobat vineri, 23 februarie a.c., proiectul de hotarare initiat de presedintele Alin Tise privind atribuirea licentei de traseu pentru transportul public de persoane prin curse regulate pe ruta Cluj-Napoca - Valcele – Aiton.
     Hotararea de azi a forului administrativ judetean raspunde unei nevoi acute a locuitorilor din aceasta zona a judetului care au fost afectati negativ de lipsa de interes a operatorilor de transport pentru deservirea acestei rute.
     ,,Sunt multi cei care vor beneficia de pe urma hotararii pe care am luat-o astazi: locuitorii acestor sate care au un loc de munca in Cluj-Napoca si fac zilnic naveta, elevii si studentii de aici ce frecventeaza cursurile unor unitati de invatamant din Cluj, persoanele care beneficiaza de servicii medicale in spitalele clujene si, nu in ultimul rand, cei proveniti din aceste localitati si care isi viziteaza rudele. Astfel, dupa cca. opt luni in care locuitorii din zona nu au avut acces la transport in comun, procedurile de introducere a unei curse regulate au intrat in linie dreapta, urmand ca in cel mai scurt timp traseul sa fie operat efectiv.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean, domnul Alin Tise.
     In urma parcurgerii procedurii legale, traseul T 79: Cluj-Napoca/ At. Fany Prestari Servicii S.R.L. – Valcele – Aiton a fost atribuit operatorului de transport Save Tour S.R.L., desemnat castigator in urma licitatiei organizate in acest scop.
     In perioada imediat urmatoare, dupa parcurgerea ultimilor pasi procedurali in relatia cu Autoritatea Rutiera Romana, operatorul de transport Safe Tour S.R.L. va asigura curse regulate in zilele de luni pana vineri, inclusiv, pe ruta Cluj-Napoca – Valcele - Aiton, frecventa acestora fiind de trei plecari pe zi din Cluj-Napoca, respectiv din Aiton.  In ceea ce priveste orele de plecare a mijloacelor de transport din Cluj-Napoca spre Aiton, acestea vor fi 5.55, 15.20, 17.15, respectiv din Aiton 5.10, 6.40 si 16.15.


Biroul de presa
23 februarie 2018