Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 21 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Curs formare limbaj gestual

Curs formare limbaj gestual

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă 

Ref: Curs formare limbaj gestual

             Liceul pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca, instituţie de învăţământ special aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, organizează în perioada 01 – 05 noiembrie 2010 cea de a doua parte a cursului de însuşire a limbajului gestual adaptat tactil pentru persoanele cu deficienţe senzoriale multiple / surdocecitate.

Cursul se realizează în colaborare cu Organizaţia Sense Internaţional, România precum şi cu Asociaţia Persoanelor cu Surdocecitate în România.

În perioada următoare va avea loc formarea pentru nivelul avansat al Cursului introductiv în Limbajul Gestual Adaptat Tactil adresat cadrelor didactice de la grupele de elevi cu deficienţe senzoriale multiple/surdocecitate. Cursul se va finaliza prin susţinerea unui test şi obţinerea unei adeverinţe de absolvire.

Obiectivele cursului sunt formarea specialiştilor care lucrează cu persoanele cu surdocecitate în utilizarea limbajului gestual adaptat tactil precum şi promovarea bunelor practici în domeniul comunicării între cadrele didactice de la clasă şi persoanele cu deficienţe senzoriale multiple;

Beneficiarii sunt 35 de cadre didactice ale Liceului pentru Deficienţi de Vedere, Cluj – Napoca, care lucrează cu elevi cu deficienţe senzoriale multiple/surdocecitate precum şi alţi profesori din liceu care doresc să deprindă tehnicile limbajului mimico – gestual, participanţi şi la cursul pe primul nivel de instruire.

 

Biroul de presă

28.10.2010