Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Luni, 21 Mai 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Cupa Rachitele la Escalada pe Gheata

Cupa Rachitele la Escalada pe Gheata

                                                                            

                                            CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Invitaţie de presă
Ref: Cupa Răchiţele la Escaladă pe Gheaţă

     Sâmbătă şi duminică, 2 – 3 februarie 2013, la Cascada Vălul Miresei din localitatea Răchiţele, se va desfăşura cea de a X-a ediţie a „Cupei Răchiţele - Campionatul Naţional de Escaladă pe Gheaţă”, eveniment organizat de Salvamont Salvaspeo Vlădeasa Cluj în parteneriat cu Consiliul Judeţean Cluj, Consiliul Local Mărgău, Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă şi Parcul Natural Apuseni.
      Competiţia va consta în parcurgerea unei probe de dificultate - Open dry tooling (seniori/ senioare, amatori) şi a unei probe de Escaladă pe Gheaţă (seniori/senioare), concurenţii trebuind a se  căţăra pe gheaţă într-un timp cât mai scurt. 
      Startul primei probe se va da vineri, 1 februarie, începând cu ora 12.00, cu competiţia de dry-tooling (seniori şi senioare) şi va continua sâmbătă, 2 februarie, de la ora 9.00. Cea de-a doua disciplină de concurs va avea startul la lumina reflectoarelor, sâmbătă, 2 februarie, începând cu ora 18.30, etapa finală a acesteia urmând a se desfăşura duminică, cu începere de la ora 9.00.
      În cadrul concursului de Open-Dry Tooling vor fi 10 trasee, nouă pentru profesionişti şi unul pentru amatori. De asemenea, vor exista trei zone de concurs (trei pereţi), iar la baza fiecărui perete va fi afişat un tabel cu numele traseelor precum şi informaţii legate de dificultate şi lungime, dificultatea variată a traseelor oferind şansa fiecărui concurent de a acumula cât mai multe puncte. Concurenţii vor primi puncte pentru fiecare traseu parcurs, desemnarea câştigătorilor urmând a se face pe baza punctelor acumulate pe durata competiţiei.
     La dry-tooling amatori, competiţia va avea loc sâmbătă între orele 10.00 şi 17.30, câştigătorii urmând a fi desemnaţi în funcţie de durata traseului sau distanţa urcată. La eveniment, concurenţii vor trebui să îşi aducă echipamentul personal precum şi propria coardă. Pentru amatori se vor pune la dispoziţie filatori şi coardă.
      În cadrul concursului de escaladă pe gheaţă vor fi două categorii de concurenţi: fete şi băieţi, care vor concura pentru titlurile de Campion Naţional la Escalada pe Gheaţă. Cât timp nu vor fi pe gheaţă, concurenţii vor avea la dispoziţie o zonă de reconfortare, spaţiu încălzit unde vor putea servi izotonice şi fructe.
     Duminică, 3 februarie, după finalele probelor, începând cu ora 13.00, va avea loc festivitatea de premiere a Cupei Răchiţele.
      Pentru mai multe detalii şi înscriere, puteţi accesa site-ul
www.cuparachitele.ro.
      Pentru facilitarea accesului jurnaliştilor la acest eveniment, Consiliul Judeţean Cluj pune la dispoziţia presei un microbus care se va deplasa la locul desfăşurării evenimentului în data de duminică, 3 februarie 2013. Acesta va pleca la ora 08.00, din faţa sediului Consiliului Judeţean Cluj.

Biroul de presă
29.01.2013