Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 27 Aprilie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Crestere numar pasageri Aeroport

Crestere numar pasageri Aeroport

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

Informare de presă 

Ref: Peste 1 milion de pasageri în 2010  pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca

Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a înregistrat în anul 2010 o creştere semnificativă a numărului de pasageri, cu 23% mai mult faţă de anul 2009. Astfel, în anul 2010 s-au înregistrat 1.028.907 de pasageri, faţă de cei  834.400 de pasageri, câţi au fost înregistraţi în anul 2009.

2010 a fost primul an din istoria aeroportului clujean când s-a atins pragul de 1.000.000 de pasageri, evenimentul fiind sărbătorit în luna decembrie. Creşteri ale traficului de pasageri s-au consemnat pe parcursul anului trecut atât pentru zborurile interne, cât şi pentru zborurile externe. În 2010 a crescut, de asemenea, şi numărul de mişcări, fiind înregistrate 16.352 de mişcări operate pe aeroportul clujean, cu 24% mai mult în comparaţie cu numărul de mişcări aferente anului 2009.

În acest context definit de creşterea pe termen lung a numărului de pasageri şi de mişcări, Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca continuă negocierile pentru atragerea unor noi companii aeriene, dar şi pentru deschiderea de noi rute aeriene şi creşterea numărului de frecvenţe de operare. Pentru 2011, se previzionează o creştere a frecvenţelor pentru zborurile externe şi este anunţată deja introducerea unei noi destinaţii pentru sezonul estival: Larnaca (Cipru), care urmează a fi operată din 4 iunie, cu o frecvenţă de 2 zboruri/săptămână.

Atingerea pragului de un milion de pasageri a reprezentat un moment extrem de important în cadrul efortului pe care Consiliul Judeţean l-a realizat pentru modernizarea şi dezvoltarea Aeroportului clujean şi pentru consacrarea acestuia drept unul dintre cele mai importante centre regionale din domeniul aeroportuar. Acest fapt demonstrează o dată în plus că investiţiile derulate de noi au fost deosebit de oportune şi utile şi ne determină să ne dorim şi mai mult în acest nou an. Astfel, investiţiile programate a se derula în 2011, respectiv demararea construirea noii piste de decolare-aterizare de 3500 de metri, din care prima etapă va fi realizarea a 2.100 de metri, construirea unui parking auto supraetajat şi a unui hotel, vor avea menirea de a susţine în continuare dezvoltarea aeroportului şi creşterea traficului în condiţiile în care provocările pieţei aviatice europene şi internaţionale sunt din ce în ce mai mari”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.

Biroul de presă 

13.01.2011