Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Luni, 19 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Crestere numar pasageri Aeroport

Crestere numar pasageri Aeroport

 CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

   

 

 Informare de presă

 Ref: Creştere număr pasageri Aeroport

              Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj,  a înregistrat în luna martie a acestui an o creştere semnificativă a traficului de pasageri, cu 65%, comparativ cu luna martie a anului trecut. Astfel, în luna martie 2010 s-au înregistrat 83.300 de pasageri faţă de cei 50.453 câţi s-au înregistrat în luna martie 2009. 

            Menţionăm în acest context faptul că, de la începutul acestui an şi până în prezent, peste 200.000 de pasageri au tranzitat aeroportul clujean, cu 49% mai mulţi decât se înregistrau în perioada ianuarie-martie 2009. 

            Începând din 28 martie, la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca s-a trecut la programul zborurilor pentru perioada de vară. Astfel, au apărut schimbări în privinţa orelor de operare şi a frecvenţelor zborurilor. Compania aeriană Blue Air îşi va dubla frecvenţele curselor aeriene operate de luni pînă vineri de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca spre destinaţia Bucureşti-Băneasa. De asemenea, noi destinaţii urmează a fi operate de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca începând din iunie: compania aeriană WIZZ AIR va opera cu o frecvenţă de două ori pe săptămână curse aeriene spre Zaragoza şi Dusseldorf, iar începând cu data de 17 iunie şi până în 26 septembrie, în fiecare joi şi duminică pasagerii vor putea zbura de la Cluj-Napoca spre Constanţa.

           În prezent, de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca se operează curse regulate către un număr de 18 destinaţii interne şi externe: Bucureşti, Timişoara, Budapesta, Viena, Frankfurt, Dortmund, München, Londra, Paris, Barcelona, Madrid, Valencia, Roma, Milano, Treviso, Forli, Torino, Pisa.

          Programul complet al zborurilor este disponibil pe site-ul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca: www.airportcluj.ro.

                                   

         

         "Ca o consecinţă firească a investiţiilor masive derulate în ultimul timp şi a felului în care a fost concepută strategia de extindere şi modernizare a aeroportului clujean, asistăm la o creştere continuă şi semnificativă a numărului de pasageri care decid să zboare folosind Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Acest fapt vine să confirme caracterul prioritar al investiţiilor pe care le-am iniţiat la acest obiectiv de maximă importanţă pentru dezvoltarea durabilă a judeţului şi se constituie ca un argument în favoarea accelerării lor”, a apreciat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

  

 

            Biroul de presă 

             01.04.2010