Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Luni, 19 Februarie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Crestere numar pasageri Aeroport

Crestere numar pasageri Aeroport

                                                                          

                         CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă

Ref: Creştere număr pasageri Aeroport

        Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a înregistrat în primele zece luni ale anului 2009 o creştere cu 6,30% a numărului de pasageri, comparativ cu perioada similară a anului 2008 iar estimările arată că până la finele acestui an trendul crescător se va menţine.
         În ultima perioadă de timp Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca şi-a consolidat statutul de lider regional în domeniu, traficul aerian evoluând în ultimii ani de la 390.000 de pasageri în 2007 la un număr de 752.181 de pasageri în 2008, înregistrându-se astfel o creştere de 92,6%. Trendul crescător s-a menţinut şi pe parcursul anului 2009, în pofida tendinţei de scădere a traficului aerian la nivel european şi internaţional.
          Menţionăm faptul că, potrivit datelor oferite de ACI Europe, în primele 8 luni ale anului 2009 s-a înregistrat la nivelul aeroporturilor din Europa o scădere cu 8,1% a numărului de pasageri faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008. În privinţa numărului de mişcări pe aeroporturile europene în anul 2009 faţă de anul 2008, acesta a înregistrat o scădere cu 9,2%.
          În România, conform Ministerului Transporturilor, traficul de pasageri de pe aeroporturile din ţară s-a ridicat la 4,1 milioane de pasageri în prima jumătate a acestui an, în scădere cu aproximativ 2% faţă de primul semestru al anului 2008.
          „Considerăm ca fiind extrem de relevant faptul că, în pofida crizei economice şi a contextului general nefavorabil caracterizat de scăderi semnificative ale traficului aerian, atât la nivel european cât şi naţional, aeroportul nostru a reuşit performanţa de a continua evoluţia ascendentă, numărul pasagerilor înregistraţi în primele 10 luni ale anului fiind de 692.812 persoane comparativ cu cei 651.767 de pasageri din aceeaşi perioadă a anului 2008. Acest lucru vine să confirme aşteptările noastre şi ne determină să continuăm proiectele de investiţii care vizează modernizarea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca” apreciază preşedintele CJ, d-nul Alin Tişe.
          Reamintim în acest context faptul că în decursul anului 2009 Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca a continuat negocierile pentru atragerea unor noi companii aeriene, dar şi pentru deschiderea de noi rute aeriene şi creşterea numărului de frecvenţe de operare. Astfel, pe aeroportul clujean a început să opereze zboruri regulate compania Blue Air, cu destinaţiile: Băneasa (11 frecvenţe săptămânale) Roma (3 frecvenţe), Paris (3 frecvenţe). De asemenea, au fost introduse noi rute, către Dortmund (4 frecvenţe), Forli (3 frecvenţe), Treviso (2 frecvenţe), Paris (3 frecvenţe), Grenoble (1 frecvenţă) - şi au crescut frecvenţele săptămânale de operare pentru Madrid (7 frecveţe), Londra (5 frecvenţe), Roma (7 frecvenţe).

    

Total numar de pasageri (fara tranzit)  

Total numar de pasageri externi (fara tranzit)

Total numar miscari

Biroul de presă
03.11.2009