Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 20 Iulie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Consulul Germaniei la Sibiu, in vizita la CJC

Consulul Germaniei la Sibiu, in vizita la CJCCONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Consulul Germaniei la Sibiu, in vizita la Consiliul Judetean Cluj


     Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Vakar Istvan, a primit joi, 18 ianuarie 2018, vizita Excelentei Sale, domnul Hans E. Tischler, Consul al Republicii Federale Germania la Sibiu.
     In cadrul intalnirii, vicepresedintele Consiliului Judetean a prezentat Excelentei Sale potentialul economic, investitional si turistic pe care judetul Cluj il are, precum si cele mai importante proiecte aflate in derulare la nivelul forului administrativ judetean. Scopul acestui demers a fost acela de a impulsiona dezvoltarea relatiilor de cooperare bilaterala in multiple domenii de interes reciproc.
     Tot pentru a sustine cauza judetului si pentru a convinge oficialul german de avantajele pe care judetul le are, vicepresedintele Vakar Istvan a evidentiat pe parcursul intalnirii faptul ca acesta gazduieste cel de-al doilea centru universitar al tarii, peste 25% din locuitorii municipiului fiind studenti. Aceasta forta de munca inalt calificata si vorbitoare de limbi straine constituie un  punct forte ce recomanda Clujul din punct de vedere investitional.
     De cealalta parte, oficialul german a manifestat un interes deosebit in ceea ce priveste colaborarea pentru sustinerea si promovarea invatamantului profesional si vocational, precum si pentru atragerea unor companii nemtesti care sa ii recruteze pe absolventii acestor scoli. Excelenta Sa, domnul Hans E. Tischler a subliniat ideea ca in societatea actuala exista o lipsa acuta de muncitori calificati, fapt care determina o problema serioasa pe piata muncii. De asemenea, pe langa ideea incheierii unor parteneriate in domeniul educational, oficialul german si-a exprimat intreaga deschidere pentru stabilirea unor colaborari care sa contribuie la imbunatatirea sistemului medical clujean, in special prin atragerea unor finantari straine si incheierea unor parteneriate de tip public-privat in acest domeniu.
     ,,Consider ca discutiile purtate au fost unele extrem de benefice, marcand un pas important in colaborarea romano-germana si in identificarea domeniilor in care se pot realiza cu prioritate schimburi de informatii si expertiza, precum si schimburi economice. Ne dorim ca atuurile noastre sa fi fost unele convingatoare si sa se concretizeze, in cel mai scurt timp.”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Vakar Istvan.
     In final, reprezentantii celor doua parti au stabilit modalitatile viitoare de schimb de informatii si au decis sa analizeze impreuna ideea derularii in perspectiva a unor proiecte de interes comun, in special in domeniile educational, medical si al turismului.

Biroul de presa
18 ianuarie 2018