Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Marti, 14 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Consultatii gratuite acordate de ALOPEDI

Consultatii gratuite acordate de ALOPEDI


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Consultatii gratuite, in aer liber,  acordate de ALOPEDI     Medicii care asigura serviciul de call - center ALOPEDI – 0364 917 au fost prezenti, in perioada 7 – 9 iulie 2017, la cladirea Casino din Parcul Central „Simion Barnutiu” pentru a oferi consultatii gratuite precum si pentru a raspunde tuturor intrebarilor si curiozitatilor parintilor interesati de sanatatea copiilor.
     Astfel, in zilele de vineri, sambata si duminica, un medic care activeaza in cadrul serviciului de call - center pentru urgente pediatrice – ALOPEDI a furnizat informatiile solicitate celor aproximativ 80 de parinti prezenti alaturi de copiii lor, zilnic, la standul special amenajat. Principalele curiozitati ale parintilor au fost cele referitoare la activitatile, modul de functionare si abordare in cadrul ALOPEDI, tipurile de medicamente care se pot administra copiilor in functie de simptomatologia prezentata si modalitatea de realizare a evaluarii fara a vedea pacientul fata in fata. Totodata, alte intrebari adresate specialistului au fost cele aferente cuantumului de taxare a apelului 0364 917 dar si intervalul de timp in care acest serviciu poate fi apelat, parintii fiind asigurati de disponibilitatea 24/7 a call-center-ului dedicat urgentelor pediatrice.
     „Este o initiativa mai mult decat binevenita si utila intrucat ii apropie pe cei care in mod obisnuit nu se intalnesc direct, specialistii din cadrul ALOPEDI si parintii interesati de sanatatea copiilor lor. Asta, cu atat mai mult cu cat intalnirea are loc intr-un mediu neconventional, imbinand utilul cu placutul unei plimbari in aer liber” a declarat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Prin intermediul manifestarii derulate sub egida „3 zile de sanatate” si organizata de Organizatia Tinerilor Medici s-au oferit consultatii zilnice pentru aproximativ 500 de pacienti. Numarul total al investigatiilor efectuate in toate cele trei zile a atins cifra de 4.000, acest lucru datorandu-se faptului ca au existat cazuri in care o persoana a beneficiat de mai multe consultatii.
     Reamintim in acest context faptul ca ALOPEDI 0364 917, serviciul de sfat medical telefonic al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca este asigurat in mod gratuit, 24/7, de catre medici rezidenti, specialisti sau primari in specialitatea pediatrie sau medicina de urgenta.


Biroul de presa
10 iulie 2017