Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Consiliul Judetean Cluj - invitatie conferinta presa - Lansare proiect - Inovare prin actiuni de integrare a tinerilor cu nevoi speciale

Consiliul Judetean Cluj - invitatie conferinta presa - Lansare proiect - Inovare prin actiuni de integrare a tinerilor cu nevoi speciale

                                                              INVITAŢIE CONFERINŢĂ DE PRESĂ

Consiliul Judeţean Cluj vă invită să participaţi la Conferinţa de presă ce marchează începerea proiectului ”Inovare prin acţiuni de integrare a tinerilor cu nevoi speciale” finanţat prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European 2009-2014, în cadrul apelului ”Sinergii pentru Viitor - Tineri în situaţii de risc”, Programul RO 10 Copii şi tineri în situaţii de risc şi iniţiative locale şi regionale pentru reducerea inegalităţilor naţionale şi promovarea incluziunii sociale”, prin Fondul Român de Dezvoltare Socială în calitate de Operator de program.

În cadrul conferinţei vor fi prezentate activităţile precum şi rezultatele propuse a se realiza pentru tinerii cu nevoi speciale din cadrul Liceului Tehnologic Special Samus Cluj, a Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Jucu şi a Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Gherla, din cadrul cărora a fost selectat grupul ţintă al proiectului.

Proiectul are o  durată de 15 luni şi este implementat de Consiliul Judeţean Cluj în calitate de Promotor de proiect în parteneriat cu fundaţia ESTUAR, care are o experienţă vastă în domeniul serviciilor sociale.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea gradului de incluziune a tinerilor cu nevoi speciale prin implementarea unor servicii integrate educaţionale, inovative, de stimulare multisenzorială, social comportamentală şi educaţie informală.
 
Prin conferinţa de presă se urmăreşte informarea factorilor interesaţi cu privire la activităţile proiectului, implementarea acestora putând genera efecte pozitive pe termen lung, concretizate în acceptarea şi includerea tinerilor cu nevoi speciale în relaţiile care se structurează în societate şi implicit la creşterea incluziunii sociale pentru aceste grupuri vulnerabile.

Conferinţa de presă va avea loc în data de 27.03.2015, ora 11.00 în Sala de conferinţe a Consiliului Judeţean Cluj, Calea Dorobanţilor, nr. 106.

                                                        P. PREŞEDINTE
                                                      VICEPREŞEDINTE,
                                                VÁKÁR ISTVÁN-VALENTIN


Coordonator proiect: Rad Niculina
Consiliul Judeţean Cluj
Tel/fax: 0372-640085
e-mail:
niculinarad@yahoo.com