Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Conferinta - Schema ajutor de stat de minimis IMM-uri

Conferinta - Schema ajutor de stat de minimis IMM-uri

                                                                                

                             CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Comunicat de presă
Ref: Conferinţă de prezentare a Schemei de ajutor de stat de minimis pentru IMM-uri

     Consiliul Judeţean Cluj, împreună cu Ministerul Finanţelor, au organizat astăzi, 21 iunie 2013, în Sala Cristal a Hotelului Opera Plaza din municipiul Cluj-Napoca, Conferinţa de prezentare a Schemei de ajutor de stat privind acordarea de ajutoare de minimis pentru investiţiile realizate de întreprinderile mici şi mijlocii, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 274/2013.
    Lucrările conferinţei au fost deschise de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu şi de vicepreşedintele Vakar Istvan. În alocuţiunile rostite, cei doi lideri ai administraţiei judeţene au subliniat importanţa acestei noi măsuri active în ceea ce priveşte stimularea mediului economic în general şi a sectorului IMM în special, îndemnând toţi potenţialii beneficiari să aplice pentru acordarea acestui sprijin financiar. În continuare, consilierul Ministrului Finanţelor, domnul Iulian Butnaru, şi Directorul General al Direcţiei Generale Ajutor de Stat, Practici Neloiale şi Preţuri Reglementate, d-na Livia Stan, au prezentat participanţilor la conferinţă cele mai importante aspecte referitoare la Schema de ajutor de stat privind acordarea de ajutoare de minimis pentru investiţiile realizate de întreprinderile mici şi mijlocii, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 274/2013. Conferinţa a continuat cu o sesiune de întrebări şi răspunsuri, în cadrul căreia reprezentanţii firmelor potenţial beneficiare şi cei ai altor instituţii şi autorităţi cu atribuţii în domeniul economic şi al întreprinderilor mici şi mijlocii au avut posibilitatea de a obţine direct informaţii, consiliere şi clarificări direct de la factorii cu atribuţii în acest domeniu.
     Conferinţa a fost organizată în contextul importanţei deosebite pe care această schemă de ajutor o are pentru întreg mediul economic, cât şi pentru dezvoltarea comunităţilor judeţului Cluj. “Importanţa acestei noi măsuri de sprijin financiar este cu atât mai mare cu cât este unanim recunoscut faptul că întreprinderile mici şi mijlocii reprezintă sectorul cel mai dinamic şi mai valoros al oricărei economii naţionale, cu cel mai mare şi mai rapid potenţial de creştere şi, mai ales în această perioadă caracterizată de probleme economice la nivel mondial, cu cea mai mare flexibilitate şi capacitate de reorientare şi reprofilare pe piaţă”, a declarat, în acest context, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.
     Noua schemă de minimis prevede acordarea, pentru proiectele de investiţii depuse până la data de 31 octombrie 2013, finanţări nerambursabile în procent de 100% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate spre finanţare, de 200.000 euro, respectiv 100.000 euro în cazul întreprinderilor care desfăşoară activitate în domeniul transportului rutier, pe o perioada de 3 ani fiscali consecutivi.

Biroul de presă
21 iunie 2013