Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Conferinta Nationala de Fiziopatologie Respiratorie

Conferinta Nationala de Fiziopatologie Respiratorie

                                      

                            CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Conferinţa Naţională de Fiziopatologie Respiratorie

     Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vákár István, a participat azi, 6 iunie 2014, la deschiderea oficială a lucrărilor Conferinţei Naţionale de Fiziopatologie Respiratorie, eveniment organizat în colaborare cu Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie “Leon Daniello” Cluj-Napoca, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, precum şi cu Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu Cluj-Napoca, Societatea Română de Pneumologie şi Fiziopatologie SRP. 
     Cea de-a V-a ediţie a conferinţei având ca temă “Actualităţi în Pneumologie”– reuniune a secţiunii de Fiziopatologie a Societăţii Române de Pneumologie -  are loc în Centrul Universitar Cluj-Napoca, în perioada 5–7 iunie 2014. La eveniment participă personalităţi cu experienţă de marcă din domeniul pneumologiei, care şi-au propus să identifice soluţii şi răspunsuri legate de bolile respiratorii şi, totodată, să abordeze o serie de noutăţi legate de diagnosticul şi tratamentul acestora.
     Pe parcursul celor trei zile de desfăşurare a Conferinţei Naţională de Fiziopatologie Respiratorie se vor pune în discuţie teme de stringentă actualitate precum sindroamele bronşitice obstructive, inflamaţia bronho pulmonară şi conexiunile ei, bolile respiratorii cronice etc.
     “Ne bucură faptul că cea de a V-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Fiziopatologie Respiratorie se desfăşoară zilele acestea la Cluj. Acest fapt ne onorează şi ne obligă în egală măsură, contribuind, o dată în plus, la confirmarea statutului Clujului drept unul dintre cele mai puternice centre ale învăţământului medical şi ale cercetării ştiinţifice din întreaga regiune” a declarat cu acest prilej vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vákár István.
     Reamintim în acest context faptul că Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello Cluj-Napoca funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Cluj începând cu data de 1 iulie 2010 şi este finanţat în principal de la bugetul Consiliului Judeţean şi din contractele de furnizare de servicii medicale încheiate cu Casa de Judeţeană de Asigurări de Sănătate Cluj. Sprijinul financiar consistent asigurat de forul administrativ judeţean a permis achiziţionarea  recentă a unor aparate medicale de ultimă generaţie menite să permită o mult mai facilă tratare a metastazelor pulmonare şi să asigure o recuperare mult mai rapidă a pacienţilor.
 
Biroul de presă
6 iunie 2014