Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Conferinta finala SMART+

Conferinta finala SMART+

                

                                   CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Invitatie de presa
Conferinţă finală SMART+

     Consiliul Judeţean Cluj, în calitatea sa de partener în cadrul proiectului SMART+ Mini-program pentru inovarea IMM-urilor şi promovarea cercetării şi dezvoltării tehnologice, vă invită la conferinţa finală ce va fi organizată joi, 19.12.2013, ora 10.00, la hotelul City Plaza, Cluj-Napoca. Valoarea totală a proiectului a fost de 4.004.000 euro, iar bugetul aferent Consiliului Judeţean Cluj a fost de 450.000 euro.

     Partenerii implicaţi în proiect sunt: Federaţia Aragoneză a Municipiilor, Regiunilor şi Provinciilor din Spania – lider de proiect; Regiunea Leipzig din Germania; Regiunea Malopolska din Polonia; Regiunea Macedonia de Vest din Grecia; Consiliul Judeţean Cluj; Asociaţia Naţională a Municipiilor din Bulgaria.

      Obiectivul principal al SMART+ a fost de a analiza şi disemina bunele practici identificate şi de a pregăti adoptarea acestora la scară largă de către autorităţile publice din regiunile partenere pentru a-şi îmbunătăţi eficienţa politicilor în domeniul construirii capacităţii de inovare a IMM-urilor.  
 
       În fapt, SMART+, în calitate de mini-program, a finanţat 7 subproiecte de succes, care implică 21 de instituţii partenere. În cadrul subproiectelor finanţate, 5 dintre acestea s-au implementat cu participarea instituţiilor/organismelor publice/de drept public din judeţul Cluj: Agenţia de Dezvoltare Regională Nord - Vest, Institutul de Cercetări pentru Documentaţie Analitică, Facultatea de Business din cadrul Universităţii Babeş Bolyai Cluj-Napoca şi Oficiul Teritorial pentru IMM-uri şi Cooperaţie Cluj-Napoca.

       Echipa proiectului din partea Consiliului Judeţean Cluj a beneficiat, în perioada de implementare a proiectului, de expertiza specialiştilor Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, Prorector, prof. univ. dr. ing. dr. ec. Stelian Brad şi lector. dr. ing. Mircea Fulea.

       Evenimentul final se doreşte a fi o reuniune a tuturor celor care au contribuit la implementarea proiectului în vederea prezentării rezultatelor obţinute, a impactului utilizării acestor fonduri nerambursabile precum şi a acţiunilor ulterioare finalizării proiectului.

Biroul de presă

18 decembrie 2013