Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Sat, 17 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Conferinta de Bronhologie

Conferinta de Bronhologie

                                                                                            

                                                                          CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Informare de presă
Ref: Conferinţă Naţională de Bronhologie la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie

      Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, organizează în perioada 10-12 noiembrie 2011 la Hotelul Grand Italia, cea de-a VI-a Conferinţă Naţională de Bronhologie, cu tema: Excelenţă în Endoscopia Bronşică. 
     Scopul acestei întâlniri îl reprezintă schimbul de cunoştinţe şi experienţă între pneumologi, bronhologi şi medici din specialităţi conexe, rezultatul fiind unul benefic atât pentru participanţi cât şi pentru pacienţi deopotrivă. La această manifestare de nivel naţional cu participare internaţională se vor aborda cele mai noi tehnici de diagnostic endoscopic în bronhologie.
      La eveniment vor lua parte peste 300 de persoane, printre care şi cunoscuţi lectori din străinătate: Chris T. Bolliger - Preşedinte EABIP ( Asociaţia Europeană de Bronhologie şi Pneumologie Intervenţională)- Cape Town, Africa de Sud, Lutz Freitag - Essen, Germania, David Breen – Dublin, Irlanda, Tudor Toma - Londra, Anglia, Zsolt Papai Szekely - Preşedinte HAB (Societatea de Bronhologie Ungaria ) - Székesfehérvár, Ungaria, Franz Stanzel – Hemer, Germania.
     Deschiderea festivă a congresului va avea loc astăzi, 10.11.2011, cu începere de la ora 18.30 în sala Vivaldi a Hotelului Grand Hotel Italia urmată de Dineul de Deschidere în restaurantul aceleaşi locaţii.
    Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello Cluj-Napoca funcţionează în subordinea Consiliului Județean Cluj începând cu 1 iulie 2010 şi este finanţat de la bugetul Consiliului Judeţean, din contractele de furnizare servicii medicale încheiate cu Casa de Județeană de Asigurări de Sănătate Cluj, din sume primite de la bugetul de stat precum şi din venituri proprii. În perioada 2008-2011, Consiliul Judeţean Cluj a alocat pentru finanţarea lucrărilor de investiţii noi sau aflate în curs de derulare, lucrărilor de reparaţii capitale şi curente, modernizări etc., precum şi pentru unele cheltuieli de ordin administrativ  nu mai puţin de 2.850.000 de RON
     Începând din anul 2004, Spitalul de Pneumoftiziologie a realizat o gamă variată de investiţii în infrastructura clădirilor sale, aproximativ 90% din fondurile pentru realizarea acestor obiective fiind alocate de către Consiliul Județean Cluj, din bugetul propriu. Cele mai importante lucrări realizate în această perioadă au vizat:
- Renovarea Secției de Chirurgie toracică cu saloane a câte 3 paturi, grupuri sanitare proprii, 2 săli de operație şi compartiment ATI,
- Recompartimentarea saloanelor din cele 3 secții clinice de pneumologie,
- Renovarea laboratoarelor clinice de Analize Medicale, Bronhologie, Explorări-funcționale şi Radiologie,
- Introducerea sistemului propriu de încălzire centralizată în secțiile clinice ale spitalului,
- Introducerea sistemului propriu de încălzire (gaz metan), sistemului de alimentare cu apă din rețeaua publică, canalizare şi stație de epurare la Sanatoriul TBC din Săvădisla.

Biroul de presă
10.11.2011