Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 15 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Conducerea Aeroportului a refuzat sa permita accesul comisiei de receptie pe amplasamentul de 2100 m

Conducerea Aeroportului a refuzat sa permita accesul comisiei de receptie pe amplasamentul de 2100 m


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Comunicat de presa
Ref.: Conducerea Aeroportului a refuzat sa permita accesul comisiei de receptie pe amplasamentul pistei de 2100 de m.     Miercuri, 20 decembrie 2017, comisia de receptie finala a obiectivului de investitii „Pista de decolare-aterizare de 3500m – Etapa I si suprafete de miscare aferente” s-a deplasat la Aeroport pentru a vizita amplasamentul. Scopul vizitei era acela de a intreprinde verificarile la fata locului si celelalte demersuri necesare in vederea receptionarii pistei.
     Din pacate insa, conducerea Aeroportului a decis sa nu permita accesul membrilor comisiei pe amplasamentul obiectivului de investitii, impiedicand astfel indeplinirea operatiunilor legale premergatoare receptionarii pistei si fara de care receptia nu poate avea loc.
     Maine, joi, 21 decembrie 2017, comisia de receptie se va deplasa din nou la Aeroport pentru a indeplini atributiile care i-au fost incredintate in vederea realizarii receptiei finale.
     In situatia in care comisia va fi din nou impiedicata sa isi indeplineasca atributiile legale Consiliul Judetean Cluj, in calitate de proprietar si de beneficiar al acestei investitii, va intreprinde demersurile legale care se impun, inclusiv cele reglementate de legislatia penala, pentru a finaliza procedura de receptie.
     Reamintim faptul ca, pentru a fi respectata legislatia in vigoare si pentru ca noua pista de 2100 de m sa fie legal folosita de catre Aeroport, se impune sa se realizeze receptia finala a acesteia si, ulterior, includerea in domeniul public al judetului. De altfel, acest lucru a fost solicitat imperativ inclusiv de Curtea de Conturi. Abia ulterior Consiliul Judetean va putea ca, prin hotarare, sa transmita Regiei Autonome Aeroportul International „Avram Iancu” dreptul de administrare a acestui obiectiv asupra caruia Aeroportul nu detine in prezent niciun titlu.


Biroul de presa
20 decembrie 2017