Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Conditii concurs extindere Parc Etnografic

Conditii concurs extindere Parc Etnografic


                                                             
CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Comunicat de presă
Ref. Condiţiile şi criteriile de evaluare aferente concursului internaţional de soluţii pentru extinderea Parcului Etnografic „Romulus Vuia”


     Consiliul Judeţean Cluj a fost notificat de către Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice în legătură cu faptul că a emis acceptul de publicare în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) a documentaţiei de atribuire referitoare la organizarea concursului internaţional de soluţii cu tema de proiectare „Revitalizarea zonei Parcului Etnografic Romulus Vuia – pădurea Hoia, Cluj-Napoca”.
     Concursul de soluţii astfel propus de către Consiliul Judetean urmăreşte identificarea celor mai bune idei pentru amenajarea şi extinderea Parcului Etnografic Romulus Vuia atât în plan fizic, cât şi funcţional, competiţia fiind menită să încurajeze creativitatea, să promoveze idei noi în urbanism, personalizate, compatibile cu spiritul cultural şi cu spiritualitatea locului.
     Pentru a putea participa la acest concurs, ale cărui premii totale sunt în cuantum de 72.000 de lei, viitorii competitori trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, atât de natură generală, legate de criteriile de calificare şi selecţie a candidaţilor în conformitate cu Legea nr 98/2006 privind achiziţiile publice, cât şi specifice, care se referă la necesitatea încadrării viitorilor candidaţi într-o profesie specializată, respectiv în cea de arhitect cu drept de semnătură şi membru în Ordinul Arhitecţilor din România sau într-o altă organizaţie internaţională echivalentă. 
     După realizarea propunerilor de soluţii, un juriu format din reputaţii arhitecţi români şi străini Hakon Iversen, Constantin Gorcea, Katarina Frost, Horia Marinescu, Kazmer Kovacs, Pierre von Meiss şi Ioana Tudora, cărora li se adaugă directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, domnul Tudor Sălăgean şi arhitectul şef al judeţului Cluj, domnul Claudiu Salanţă, va avea misiunea de a selecta proiectele care vor obţine punctajele cele mai mari în urma aplicării criteriilor de evaluare.
     Astfel, conform Fişei de date a Concursului de soluţii, proiectul câştigător trebuie să îndeplinească două seturi de criterii de evaluare, fiecare în pondere egală de 50%. Primul criteriu se referă la satisfacerea cerinţelor funcţional-arhitecturale ale soluţiei propuse, aceasta trebuind să aibă o logică funcţională şi o relaţionare estetică cu vecinătatea parcului şi cu oraşul, respectiv să se încadreze din punct de vedere al costurilor în plafonul propus de iniţiatorii proiectului. Cel de-al doilea criteriu se referă la valoarea arhitectural-artistică adăugată a investiţiei, mai precis la gradul de noutate şi expresivitate plastică adus în ceea ce priveşte creşterea atractivităţii zonei, atmosfera peisageră creată, fezabilitatea şi sustenabilitatea propunerii, dar şi concepţia de apropiere şi interpretare a tradiţiei rurale.
      „Începând din acest moment toţi cei interesaţi, şi pe care ni-i dorim a fi cât mai mulţi, pot consulta documentaţia aferentă Concursului internaţional de soluţii. Ne dorim ca această competiţie să genereze cele mai inovative şi eficiente proiecte de amenajare a Parcului Etnografic, atât din punct de vedere estetic, cât şi funcţional, astfel încât viziunea câştigătoare să aducă un plus de atractivitate şi valoare acestui important obiectiv clujean”, a declarat preşedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tişe.  
      Reamintim în acest context faptul că ofertantul a cărui propunere se va clasa pe primul loc va fi recompensat cu premiul I în valoare de 31.500 lei, acestuia urmând a-i fi atribuit şi contractul de proiectare a lucrărilor cu o valoare estimată de 535.076 lei fără TVA.

   
Biroul de presă
3 Martie 2017