Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Sat, 17 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Concurs Regional de Compozitii Plastice

Concurs Regional de Compozitii Plastice


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Concurs Regional de Compozitii Plastice si Decorative „Copiii vestesc primavara”     Scoala Gimnaziala Speciala – Centru de Resurse si Documentare privind Educatia Integrata/Incluziva Cluj-Napoca, institutie de invatamant special care functioneaza sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj,  organizeaza in perioada 03-06 aprilie 2017 Concursul Regional de Compozitii Plastice si Decorative „Copiii vestesc primavara”.
     Expozitia - concurs de compozitii plastice si decorative va fi organizata la sediul Bibliotecii Judetene „Octavian Goga” – Filiala Zorilor, Cluj-Napoca, str. Observatorului Nr. 1 si va fi deschisa oficial marti, 4 aprilie 2017, incepand cu ora 11:00. Proiectul se adreseaza elevilor cu cerinte educative speciale din clasele 0-IV si V-VIII din invatamantul special si de masa - elevii cuprinsi in programele de sprijin.
     Scopul proiectului este reprezentat de cultivarea si valorificarea potentialului creator al elevilor cu cerinte educative speciale in contextul cunoasterii si promovarii obiceiurilor si traditiilor romanesti, dar si a respectului si sensibilitatii fata de natura, de mediul inconjurator.
     „Copiii vestesc primavara” este un concurs cultural-artistic in care s-au implicat circa 420 de elevi din invatamantul special si de masa din mai multe judete ale tarii - Alba, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Caras-Severin, Constanta, Covasna, Dolj, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mures, Prahova, Sibiu, Salaj, Suceava, Timis si Valcea.
     Cu o parte din institutiile participante Scoala Gimnaziala Speciala - Centru de Resurse si Documentare privind Educatia Integrata/Incluziva Cluj-Napoca a stabilit parteneriate educationale pe parcursul mai multor editii, copiii fiind antrenati in desfasurarea unor actiuni de pregatire si confectionare a produselor ce vor fi prezentate in cadrul expozitiei, oferindu-le asadar oportunitatea de a se exprima artistic public, de a fi o voce la nivelul comunitatii din care sunt parte integranta.
     Concursul face parte din cadrul proiectului regional „Micii artisti”, editia a VIII-a, fiind aprobat de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si inclus in Calendarul Activitatilor Educative Regionale si Interjudetene, coordonator prof. Simona Prisneac.


Biroul de presa
3 aprilie 2017