Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Concurs de matematica pentru elevii cu CES

Concurs de matematica pentru elevii cu CES


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: A cincea editie a concursului judetean de matematica pentru elevii cu cerinte educative speciale     Liceul Tehnologic Special pentru Deficienti de Auz, institutie de invatamant special aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, organizeaza concursul judetean pentru elevii cu cerinte educative speciale din clasele II-VIII - „Sunt si eu un mic matematician”. Evenimentul va avea loc marti, 24 aprilie a.c., incepand cu ora 13.00,  urmand ca premierea sa aiba loc in aceeasi zi, de la ora 16.00.
     „Felicit echipa manageriala pentru initiativa mai mult decat laudabila si pentru consecventa derularii acestui concurs atat de important pentru dezvoltarea intelectuala a copiilor. Este, cu siguranta, un demers ce ii va ajuta pe elevi sa se pregateasca si sa faca fata multor provocari” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Aflat la a cincea editie, proiectul educational urmareste implicarea a peste 150 de elevi si 30 de cadre didactice din scolile speciale din judetul Cluj. Prin intermediul acestuia se doreste ca tuturor elevilor cu dizabilitati sa li se ofere sanse egale de a participa la o pregatire de calitate, stimulandu-se, totodata, pasiunea acestora pentru domeniul matematicii.
     In acelasi timp, aceasta activitate vizeaza cresterea adaptabilitatii elevilor cu nevoi educative speciale la cerintele scolare, precum si dezvoltarea stimei de sine si a increderii in fortele proprii. De asemenea, se pune accentul pe eficientizarea capacitatilor acestora de a coopera, de a socializa, de a-si forma trasaturi pozitive de caracter si de a depasi impedimentele prin formarea de noi abilitati, prin dezvoltarea motivatiei si a vointei.


Biroul de presa
23 Aprilie 2018