Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Concurs de lectura si permise gratuite la biblioteca

Concurs de lectura si permise gratuite la biblioteca


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Concurs national de lectura si permise gratuite de intrare la biblioteca


     Joi, 26 aprilie a.c., incepand cu ora 13.00, la sediul Bibliotecii Judetene „Octavian Goga” Cluj, situat pe Calea Dorobantilor, nr.104, se va da startul celei de-a V-a editii a Concursului national de lectura „Batalia cartilor”.
     Evenimentul se inscrie in cadrul celei de-a XIV-a editii a manifestarii „Saptamana Nationala a Bibliotecilor” organizate in  aceasta saptamana de Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” in colaborare cu Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR), Filiala Cluj. Programul complet al manifestarii, care cuprinde activitati dedicate lecturii, cartii si profesiei de bibliotecar, se deruleaza atat la Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” Cluj, cat si in biblioteci municipale si comunale din judet.
     Astfel, la sediul central al Bibliotecii Judetene „Octavian Goga” publicul poate viziona o expozitie de fotografii cu biblioteci din intreaga lume, intitulata sugestiv „Biblioteci inedite”.
     Totodata, pentru bibliotecarii clujeni se desfasoara, pana in data de 26 aprilie inclusiv, o sesiune de instruire a facilitatorilor pentru activitati de literatie in familie in cadrul proiectului european Family Literacy Works!
     De asemenea, cu prilejul acestui eveniment, bibliotecile publice din judetul Cluj ofera, pana la sfarsitul saptamanii, permise gratuite de intrare la biblioteca, desfasoara activitati culturale, educative si de loisir in cadrul programelor si proiectelor derulate in biblioteci si implementeaza actiunea „O carte pentru fiecare” care vizeaza distribuirea gratuita a unor carti primite ca donatii, din partea unor edituri si persoane fizice, tuturor vizitatorilor bibliotecii.
     Reamintim, in acest context faptul ca, in anul 1995, la Conferinta generala de la Paris, UNESCO a decis ca in data de 23 aprilie sa fie sarbatorita Ziua Mondiala a Cartii si Dreptului de Autor deoarece, conform calendarului gregorian, in aceasta zi se sarbatoreste nasterea si moartea lui William Shakespeare (23 aprilie 1564 - 23 aprilie 1616). In Romania, din 2005, in 23 aprilie se sarbatoreste nu doar ziua cartii, ci si Ziua Nationala a Bibliotecarului.


Biroul de presa
25 aprilie 2018