Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Concurs de fotografie Obiceiuri de iarna

Concurs de fotografie Obiceiuri de iarna


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Concurs de fotografie „Obiceiuri de iarna”, editia a VI-a


     Scoala Populara de Arte „Tudor Jarda” Cluj lanseaza, incepand cu data de 18 decembrie 2017, concursul de fotografie cu tema „Obiceiuri de iarna”, ajuns la editia a VI-a. La concurs pot participa cursantii Scolilor de Arte din toata tara, precum si iubitorii de fotografie de pretutindeni.
     Scoala de Arte Cluj organizeaza acest concurs pentru formarea si dezvoltarea simtului estetic si artistic al iubitorilor de arta fotografica, cunoasterea si promovarea valorilor culturale si artistice in domeniul artei fotografice, evaluarea nivelului de pregatire practica si teoretica a celor mai talentati cursanti, stimularea creativitatii, dezvoltarea abilitatilor de comunicare, dialog si lucru in echipa ale cursantilor, precum si identificarea unor ipostaze specifice anotimpului de iarna si transpunerea lor in fotografii.
     Concursul este deschis participarii tuturor cursantilor scolilor de arte, amatorilor si profesionistilor care practica arta fotografica in cadrul cluburilor de profil din Romania sau individual. Institutiile pot participa cu persoanele selectate in cadrul clubului foto sau in cadrul cursurilor de arta fotografica.
     In concurs se va participa numai cu lucrari proprii, originale, si se vor incadra in urmatoarele sectiuni: portret, peisaj, reportaj, natura statica, eseu, macrofotografie, traditii si obiceiuri, imagini prelucrate, arhitectura, „Din lumea celor care nu cuvanta”.
     Lucrarile vor fi expuse in cadrul „Serii artelor”, editia a VI-a, din data de 8 februarie 2018.
     Fotografiile pot fi trimise in format digital, inscriptionate pe DVD, sau prin e-mail la adresa scoaladeartecluj@yahoo.com pana cel tarziu in data de 31 ianuarie 2018. Fiecare participant va trimite un numar de maxim 5 fotografii, in format digital, alb-negru sau color, care se vor incadra in tema data. Specificatii tehnice: formatul fisierului trebuie sa fie *.jpg, latura mare trebuie sa fie intre 3500 - 4000 pixeli, rezolutie 300px/inch. Fisierul trebuie denumit dupa formula „nume_prenume-titlul_lucrarii.jpg”. Exemplu: Popescu_Ion-Iarna_pe_ulita.jpg.
     Fotografiile vor fi insotite de fisa de participare, in care se va inscrie numele si prenumele autorului, seria si numarul cartii de identitate, titlurile lucrarilor, sectiunea aleasa - portret, peisaj, etc., numarul de telefon si adresa participantului. Fotografiile inscrise in concurs trebuie sa fie clare, nu realizate cu telefonul mobil si sa fie focalizate. Fotografiile nu au voie sa aiba trecute data si watermarkul cu numele autorului.
     Participantii trebuie sa fie proprietarii tuturor drepturilor asupra fotografiilor inscrise in concurs. Juriul si organizatorii concursului nu isi asuma nici o responsabilitate privind eventuale incalcari ale dreptului de autor. Responsabilitatea revine in mod exclusiv celui care a trimis fotografia. Juriul isi rezerva dreptul de a elimina anumite fotografii care pot fi considerate ofensatoare.
     Fotografiile printate vor ramane in arhiva Scolii Populare de Arte Cluj, putand fi folosite de aceasta pentru promovarea editiei viitoare a concursului, cu specificarea numelui autorului. Organizatorii garanteaza respectarea drepturilor de autor si vor folosi imaginile doar in scopul promovarii manifestarii. Trimiterea fotografiilor si participarea la concurs presupune ca participantul a acceptat in totalitate conditiile regulamentului si eventualele decizii ulterioare ale juriului si organizatorilor.
     Autorii ale caror fotografii au fost selectate pentru expozitie vor primi diplome de participare. Premiile vor consta in albume de arta fotografica.
     Datele de contact ale Scolii Populare de Arte Cluj sunt: e-mail -  scoaladeartecluj@yahoo.com, pagina web - http://www.scoaladearte.ro/, adresa postala - strada Fabricii de Zahar, nr. 51, Cluj-Napoca.


Biroul de presa
28 noiembrie 2017