Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Concerte de colinde pe Aeroportul International Cluj-Napoca

Concerte de colinde pe Aeroportul International Cluj-Napoca

 

                                                                                     

                                 CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Concerte de colinde pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca

     Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, va găzdui în perioada 15 - 21 decembrie 2012, între orele 11.30 - 12.25, o serie de concerte de colinde dedicate apropierii sărbătorilor de iarnă şi destinate, în special, pasagerilor care tranzitează aerogara clujeană.
     Evenimentele artistice, care se vor desfăşura în incinta Terminalul de Pasageri Plecări, parter, zona publică, vor avea în prin plan nume sonore ale muzicii simfonice clujene, precum mezzosoprana Lavinia Bocu, dar şi ansamblurile folclorice „Dor Transilvan”, „Jucăuşii de pe Someş”, alături de corurile Facultăţii de Teologie Romano-Catolică, al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj şi „Ave Musica” al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, împreună cu grupurile „Ministar” şi „Sf. Andrei”, acompaniate de Orchestra de suflători ai Liceului de Muzică „Sigismund Toduţă”.
     Acest gen de eveniment, devenit deja tradiţie în multe din marile gări şi aeroporturi ale lumii, se află la prima sa ediţie pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, reprezentând, totodată, o premieră naţională absolută.
    „Ineditul manifestării constă tocmai în spaţiul neconvenţional în care se vor desfăşura aceste concerte de colinde. Sperăm că pasagerii care vor tranzita aeroportul în această perioadă vor aprecia  surpriza muzicală pe care le-am pregătit-o şi care, cu siguranţă, îi va aduce mai aproape de spiritul sărbătorilor de iarnă”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu.


Biroul de presă
14.12.2012