Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Vineri, 19 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Concert Prepascal de pricesne

Concert Prepascal de pricesne


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Concert Prepascal de pricesne, muzica bisericeasca si culta     In asteptarea Invierii Domnului, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, institutie de cultura care functioneaza in subordinea Consiliului Judetean Cluj, impreuna cu Orchestra Profesionista „Cununa Transilvana”, organizeaza Concertul Prepascal „Cu noi este Dumnezeu”. Evenimentul va avea loc joi, 6 aprilie 2017, incepand cu ora 18:30, pe scena Casei Universitarilor „Auditorium Maximum” a Universitatii Babes-Bolyai, strada Mihail Kogalniceanu, nr. 3. Spectatorii se vor putea bucura de pricesne, muzica bisericeasca si culta, aduse in scena de interpreti de folclor, grupuri vocale si solisti instrumentisti.
     Orchestra Profesionista „Cununa Transilvana”, dirijor prof. Ovidiu Bartes, prin piesele instrumentale „O, Maicuta Sfanta!”, „Tatal Nostru” si „Adagio” de Tomaso Albinoni,  va  introduce publicul spectator in atmosfera specifica Sarbatorilor Pascale. De asemenea, solistul instrumentist Andrei Osan din cadrul Orchestrei, va interpreta la clarinet „Ave Maria”, de Franz Schubert.
     Pricesnele din satul traditional, asa cum sunt cantate duminica si-n sarbatori la strana, vor fi prezentate publicului de Grupul din localitatea clujeana Orman, coordonator Aurora Cosma. Pe scena va urca si Grupul vocal, format din interpreti si colaboratori ai Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj: Mariana Morcan, Irina Somesan, Maria Lobont, Ionut Koblicska, Ioana Breda Morar si Grigore Samboan.
     Un invitat special este interpreta de folclor Viorica Oprea, presedintele Centrului Cultural European „Dacia” din Chisinau, Republica Moldova. Prezenta domniei sale la Cluj vine in urma parteneriatului de colaborare, semnat la inceputul acestui an intre cele doua institutii de cultura si care presupune realizarea de evenimente comune la Cluj-Napoca si Chisinau.
     Momente deosebite de toaca si scurte citate din Scriptura vor fi prezentate de Eclesiarhul Manastirii „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea clujeana Nicula, protosinghelul Calinic Stupinean.
     Intregul eveniment va fi incununat de prezenta indragitilor interpreti de muzica populara Cornelia Ardelean Archiudean si parintele Cristian Pomohaci. Intrarea este libera!


Biroul de presa
3 aprilie 2017