Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 21 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Concert educativ - Cununa Transilvana

Concert educativ - Cununa Transilvana


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Concert educativ al Orchestrei „Cununa Transilvana”, pentru elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca     Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj (C.J.C.P.C.T.), institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean, continua proiectul educativ derulat de catre Orchestra Profesionista „Cununa Transilvana”, dirijor prof. Ovidiu Bartes, in scolile din judetul Cluj, cu scopul de a transmite tinerei generatii adevaratele valori ale patrimoniului cultural imaterial.
     Astfel, joi, 17 mai 2018, incepand cu ora 10.00, o clasa de elevi ai Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca, insotiti de profesori, vor afla amanunte despre componenta unei orchestre si despre istoricul instrumentelor populare de la consultantul artistic al C.J.C.P.C.T. Cluj, Grigore Samboan. De asemenea, membrii Orchestrei „Cununa Transilvana”: Ioan Baciu (contrabas), Laurentiu Tiple (braci), Sergiu Ghimpu (acordeon), Sergiu Cebotari si Andrei Osan (clarinet, caval, fluier, saxofon), Aladar Pusztai (chitara), Claudiu Cotarla (vioara, vioara cu goarna), Daniel Istrate, Alin Roman, Veronica Costantin, Ciprian Istrate, Tudor Caucean (vioara), dirijor prof. Ovidiu Bartes, vor exemplifica modul in care se canta la fiecare instrument si vor prezenta mai multe suite instrumentale din diverse zone folclorice ale tarii.
     In fata elevilor vor evolua si interpretii de muzica populara Mariana Morcan, solista profesionista a Orchestrei „Cununa Transilvana” si reprezentanta a zonei Muntilor Apuseni si Grigore Samboan - judetul Bistrita-Nasaud.  
     Spectacolele folclorice educative oferite de Orchestra Profesionista „Cununa Transilvana” vor continua pe parcursul anului 2018 si la alte scoli din Cluj-Napoca si din judet, pentru a promova si educa generatia tanara in spiritul romanesc, autentic si frumos. Proiectul a debutat acum patru ani, prin intermediul acestuia fiind prezentate, in cadrul unor spectacole oferite in parteneriat cu scolile din oras si din judet, orchestra populara cu descrierea instrumentelor componente, exemplificari prin repertoriu adecvat pentru fiecare instrument in parte, suite de melodii din repertoriul unor interpreti de renume din folclorul romanesc, dar si rapsozi si interpreti de muzica populara.


Biroul de presa
16 mai 2018