Ș   

Peste 280 de tone de material antiderapant folosite pentru combaterea fenomenului de polei pe drumurile județene

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

Informare de presă
Peste 280 de tone de material antiderapant folosite pentru combaterea fenomenului de polei pe drumurile județene

 

     Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de vineri, 10 ianuarie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene pe care traficul rutier să fie blocat, circulaţia desfășurându-se, pe mai multe sectoare de drum, în condiţii specifice sezonului rece.
     De asemenea, din cauza temperaturilor negative înregistrate în cursul nopții, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de polei.
     În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de joi, 9 ianuarie a.c., s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 49 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 25 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 14 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 138 de tone de material antiderapant.
     Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi zona de munte, în cursul zilei de joi, 9 ianuarie a.c., s-a intervenit pe 9 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. La această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 5 drumuri judeţene, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 30 de tone de material antiderapant.
     Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de joi, 9 ianuarie a.c., s-a intervenit pe 7 drumuri judeţene, cu 8 utilaje. La această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 10 drumuri judeţene, cu 8 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 113 tone de material antiderapant.
     În continuare, se acţionează cu utilaje și cu materiale antiderapante pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

 

Biroul de presă
10 ianuarie 2020


Galerie foto