Ș   

Consiliul Judeţean Cluj a început lucrările de întreţinere pe DJ 103H Bologa – Săcuieu

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

Informare de presă
Consiliul Judeţean Cluj a început lucrările de întreţinere pe DJ 103H Bologa – Săcuieu

 

     Consiliul Judeţean Cluj aduce la cunoştinţa locuitorilor din zonă şi a participanţilor la trafic faptul că, în cadrul programului de lucrări ce vizează îmbunătățirea infrastructurii rutiere a judeţului,  pe drumul judeţean 103H Bologa - Săcuieu au demarat o serie de lucrări de întreținere. Este, astfel, vizat un tronson cu o lungime de aproximativ 9 kilometri, de la kilometrul 3+320 până la kilometrul 12+250.
     Lucrările de întreţinere constau în plombări, burdușiri, curăţarea podeţelor, şanţurilor şi rigolelor, precum şi tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare și montarea de parapeți metalici în zonele unde situația o impune.
     În etapa actuală, se execută lucrări de frezare a carosabilului deteriorat.
     Importanța drumului judeţean 103H Bologa – Săcuieu este dată de faptul că acesta face o legătură rapidă şi utilă între DN1 (prin localitatea Bologa) şi drumul judeţean 108C care traversează zona turistică Răchiţele – Prislop – Ic Ponor, scurtându-se în mod apreciabil un traseu care necesita folosirea DN1, din localitatea Bologa până la Huedin, apoi a DN1 R, de la Huedin până în localitatea Călata, şi a drumului judeţean 108C, pe direcţia Călata – Mărgău – Scrind.

 

Biroul de presă
30 octombrie 2019


Galerie foto