Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Comunicat Presedinte CJC

Comunicat Presedinte CJC

                                                                        

                          CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Comunicat de presă
Ref: Minciuna are picioare scurte

    Având în vedere ultimele afirmaţii făcute de ex-preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, senatorul Alin Păunel Tişe, cu privire la problemele apărute pe traseul noii piste a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, mă văd nevoit să vin cu precizări suplimentare.
     Domnul senator susţine că nu a avut nici un fel de responsabilitate în elaborarea proiectului de dezvoltare a aeroportului, toate documentele fiind gestionate de conducerea aeroportului. Mai mult chiar, el mai afirmă că, în realitate, ”construirea pistei de 3,500 m nu e influenţată / afectată în nici un fel de construirea centurii, aşa cum eronat se susţine în spaţiul public”, dându-se victimă. Vreau să-i reamintesc domnului Alin Păunel Tişe că în octombrie 2010 a solicitat doamnei Anca Boagiu, ministrul transporturilor la acea data, în scris, sprijin ”cu emiterea unui aviz favorabil” pentru ”Planul Urbanistic Zonal – Dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului Cluj Napoca şi dezvoltare servicii în zonele aferente”. El mai preciza în adresa remisă ministerului ”că în momentul în care vor demara lucrările pentru etapa finală la obiectivul de investiţie Pista de 3500 de m, Consiliul Judeţean Cluj se angajează să facă demersurile necesare devierii parţiale a unui tronson din Varianta ocolitoare Cluj-Est înspre Apahida. Pentru prima etapă a Pistei la 2100 de metri ce urmează să fie începută în acest an, nu este necesară nici o intervenţie asupra centurii ocolitoare existente”, se mai arată în documentul citat.
     Precizez faptul că demersul ex-preşedintelui CJ Cluj venea ca urmare a unei adrese remisă de CNADNR care îşi declina competenţa în ceea ce priveşte avizarea acestui PUZ în favoarea Ministerului Transporturilor. După mai multe reprize de corespondenţă, Ministerul a avizat PUZ aferent primei etape de construire a pistei, respectiv la 2100 de m, cu precizarea că la momentul demarării proiectului pentru restul de 1400 de m să se revină cu soluţii care să nu afecteze centura ocolitoare.
     În acest context, nu pot să nu mă întreb dacă dl Alin Păunel Tişe are memorie scurtă sau preferă să paseze responsabilităţi.

Horea Uioreanu
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj

Adresa Ministerul Transporturilor