Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 23 Mai 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > 16 Noiembrie Ziua Integrarii si a Tolerantei

16 Noiembrie Ziua Integrarii si a Tolerantei

                                                                             

                                          CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 


Comunicat de presă

Ref:16 noiembrie Ziua Integrării şi a Toleranţei

          Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Cluj, instituţie publică de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, este parte a Grupului de Lucru Naţional pentru Integrarea Resortisanţilor Ţărilor Terţe – Grupul Local Cluj -  tematica – administrativ-juridic „pe probleme  legate de acte de identitate şi stare civilă”. 
          Grupul de Lucru Clujean se va întruni, sâmbătă, 14 noiembrie 2009, la Colegiul Academic al Asociaţiei ARISS, str. Victor Babeş, Facultatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu UMF Cluj, pentru a dezbate activităţile care se vor derula în ziua de 16 noiembrie şi, respectiv, activităţile care se pot prelungi într-o  Săptămână a  Integrării şi Toleranţei.
 Colegiului Academic al AsociaÈ›iei ARISS îşi propune derularea unor activităţi precum: întâlnire cu comunităÈ›ile de străini în cadrul unei serate dedicate integrării (masă festivă, dansuri specifice diferitelor comunităÈ›i de străini); spectacol cultural dedicat integrării în colaborare cu Biblioteca JudeÈ›eană „Octavian Goga” È™i Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj; dezbatere publică cu participarea profesorilor, elevilor, membrilor comunităţilor de străini; prezentarea proiectului Coeziune şi integrare pentru resortisanţii ţărilor terţe, promovarea forumului
www.migrant.ro; prezentare de carte din colecÈ›ia bibliotecii pe tema integrării/toleranÈ›ei/străinilor; spectacol de teatru cu participarea elevilor de la teatru şi actorie-limbajul nonverbal; vizionare de film pe tema integrării È™i toleranÈ›ei urmată de dezbatere publică; concurs de postere pentru ziua integrării (în colaborare cu ISJ Cluj); expoziÈ›ii de fotografie pe teme specifice şi mediatizare în presa locală, pe alte site-uri şi forumuri specifice.      
          În acest context amintim faptul că, în anul 1995, ziua de 16 noiembrie a fost declarată de UNESCO ca fiind Ziua Internaţională a Toleranţei. Totodată, membrii grupurilor de lucru naţionale constituite în cadrul Proiectului ICS4RIT au decis, la Timişoara, să declare ziua de 16 noiembrie şi ZIUA INTEGRĂRII. Se doreşte astfel ca, prin această decizie, să se realizeze o integrare mult mai facilă a cetăţenilor străini care locuiesc pe teritoriul ţării noastre, dezvoltarea unor percepţii pozitive şi a unor colaborări între aceşti cetăţeni şi societatea locală. Grupurile de Lucru Locale au prevăzut în această zi organizarea de acţiuni publice simultane în Bucureşti, Cluj, Constanţa, Iaşi şi Timişoara.


 Biroul de presă
 13.11.2009