Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Revista Arte nr.6

Revista Arte nr.6

                                                                                

                                              CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

Informare de presă

Ref: REVISTA ARTE  nr. 6


          Consiliul Judeţean Cluj prin intermediul Şcolii Populare de Arte “Tudor Jarda”, instituţie de cultură care funcţionează sub autoritatea acestuia, anunţă lansarea numărului şase al Revistei“ARTE”, revistă dedicată Şcolilor de Arte.
           Revista „ARTE” este o publicaţie destinată tuturor şcolilor de arte din ţară, menirea sa fiind aceea de a reprezenta o tribună de manifestare şi de coeziune a vechilor aşezăminte culturale, cu rol în educaţia şi pregătirea tuturor celor care bat la porţile lor.
           Prin intermediul articolelor publicate, revista contribuie la asigurarea unei comunicări active între toate Şcolile de Arte din ţară, în paginile ei regăsindu-se articole pe diferite teme referitoare la preocupările cursanţilor şi profesorilor Şcolii de Arte Cluj şi ale instituţiilor de cultură din ţară precum şi impresii despre activităţile cultural-educaţionale organizate pe perioada verii. Revista oferă totodată şi informaţii cu privire la activităţile culturale, taberele şi concursurile care se desfăşoară la nivelul şcolilor de arte, în vederea obţinerii unor strânse colaborări între şcolile de arte din ţară, etc. Astfel, în cadrul acestui număr al revistei se găsesc articole precum:
     - Tabăra de iconografie de la Voivodeni – judeţul Sălaj – impresiile unui participant
    - Muzeul Memorial „Octavian Goga” Ciucea – un loc unde sufletul e prea mic pentru   încărcătura emoţională creată
     - „Mâini de aur” în inima Transilvaniei – Concurs naţional de meşteşuguri tradiţionale
     - Cursurile de vară ECO-JAZZ Beliş
     - Concursul naţional de pian „Irina Şaţchi”, ediţia a II-a
     - Un punct de vedere asupra relaţiei dintre melodie şi text în cântecul românesc, etc.
          Revista este editată trimestrial şi poate fi obţinută de la Sediul  Şcolii Populare de Arte “Tudor Jarda”, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj precum şi de la sediul Galeriei „ARTE” de pe str. Vasile Alecsandri, nr. 1, din Cluj-Napoca. 
          Reamintim în acest context faptul că Şcoala Populară de Arte “Tudor Jarda” este o instituţie de cultură care iniţiază şi desfăşoară programe de învăţământ în domeniul educaţiei permanente, culturii tradiţionale şi al creaţiei populare. Şcoala oferă cursuri de muzică (canto clasic, jazz, muzică uşoară şi populară, muzică religioasă, instrumente muzicale, instrumente populare, formaţii instrumentale), arte plastice (pictură, sculptură, grafică-artă fotografică, ceramică-olărie, design vestimentar, decoraţiuni interioare, ţesut-cusut, cioplit lemn, pictură religioasă pe lemn şi sticlă), coregrafie (dans clasic, balet copii, dans modern, dans contemporan, dans popular românesc, dans popular balcanic, arta mişcării) şi teatru (actorie, teatru de păpuşi).

 Biroul de presă
 13.11.2009