Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Marti, 19 Iunie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Teren pentru construirea Spitalului Clinic Regional de Urgenta

Teren pentru construirea Spitalului Clinic Regional de Urgenta

                                                                                      

                                                 CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

  Informare de presă

  Ref: Teren pentru construirea Spitalului Clinic Regional de Urgenţă


          Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a iniţiat un proiect de hotărâre privind solicitarea de transmitere cu titlu gratuit a unor imobile, din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Apărării, în domeniul public al Judeţului Cluj şi administrarea Consiliului Judeţean Cluj, în vederea construirii unui Spital Regional Clinic de Urgenţă şi a unor obiective cu funcţiuni complementare.
          Prin H.G. nr. 567/2009 a fost transmisă o suprafaţă de 6 hectare din proprietatea publică a statului şi administrarea Ministerului Apărării în proprietatea publică a judeţului Cluj şi administrarea Consiliului Judeţean Cluj,  încheindu-se un proces verbal de predare primire a terenului între cele două autorităţi.
          “Pentru realizarea acestui important obiectiv este nevoie de o suprafaţă mult mai mare. Am reuşit să identificăm o suprafaţă suplimentară, de 8,4051 hectare, aflată în domeniul public al statului, ceea ce ar duce la o suprafaţă totală de 14,4051 hectare“, a declarat preşedintele CJ, d-nul Alin Tişe.
          Noua suprafaţă identificată este grevată însă de existenţa unor spaţii speciale de depozitare care necesită a fi relocate pe o altă suprafaţă de teren de 3000 mp, teren aflat în proprietatea publică a statului şi administrarea Ministerului Apărării.
          Construirea viitorului Spital Clinic Regional de Urgenţă reprezintă un obiectiv prioritar în planul de dezvoltare al judeţului Cluj pentru perioada 2007 – 2013, Consiliului Judeţean Cluj revenindu-i obligaţia asigurării unui amplasament corespunzător.

  Biroul de presă
  15.10.2009