Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 17 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Produse Clujana pentru Armată şi MI

Produse Clujana pentru Armată şi MI

                                                                           

                        CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Produse Clujana pentru Armată şi Ministerul de Interne

            Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a transmis în atenţia Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Jandarmeriei Române şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă o adresă prin care propune achiziţionarea încălţămintei militare de la producătorul clujean S.C. „Clujana” S.A., societate preluată în administrare de către Consiliul Judeţean în anul 2003.

               „Această societate clujeană, fondată în anul 1911, a depăşit la ora actuală momentele dificile cu care s-a confruntat de-a lungul anilor care au urmat lui 1989. Este important să reaşezăm pe piaţa autohtonă un brand de marcă al Clujului. Redimensionarea activităţii „Clujana” ar avea un impact deosebit şi pe piaţa locală a forţei de muncă”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean, d-nul Alin Tişe. Fabrica clujeană a mai produs pentru armată bocanci şi harnaşamente, în timpul celui de-al doilea război mondial, dar şi în deceniile precedente.

                 În anul 2008, cifra de afaceri în sistem LOHN a deţinut o pondere de apoximativ 90%, fiind realizată în parteneriat cu firme italiene. Societatea deţine autorizaţie de mediu, certificatele ISO 14001-2005 de mediu, ISO 9001-2000 de calitate ISO OHSAS 180001-2004 de securitate şi sănătate în muncă. În acest moment producătorul clujean este organizat sub forma unei societăţi pe acţiuni, 93,17% din pachet fiind deţinut de Consiliul Judeţean Cluj.

 

 

Biroul de Presă
03.02.2009