Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 25 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Întâlnire cu reprezentanţii IHP Austria

Întâlnire cu reprezentanţii IHP AustriaCONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă

Ref: Întâlnire cu reprezentanţii  IPH AustriaPreşedintele Consiliului Judetean, d-nul Alin Tişe, s-a întâlnit, în cursul zilei de astăzi, 17.09.2008, cu o delegaţie a holdingului austriac IPH, condusă de d-nul Willi Pichler, manager de proiect. Reprezentanţii grupului austriac i-au prezentat preşedintelui Consiliului Judeţean un proiect de management al deşeurilor care are ca rezultat final producerea de energie electrică şi termică, prin folosirea unor tehnologii performante şi nepoluante de incinerare a deşeurilor, conforme cu legislaţia europeană din domeniu. În plus, reprezentanţii IPH şi-au exprimat disponibilitatea de a intra într-un parteneriat public privat cu autorităţile judeţene sau locale pentru a gestiona problema deşeurilor din judeţul Cluj, inclusiv ale celor care se regăsesc în vechile rampe care urmează a fi închise.
Preşedintele Consiliului Judeţean, d-nul Alin Tişe, a exprimat interesul deosebit al autorităţilor judeţene de a finaliza cu succes rezolvarea problemei deşeurilor, şi le-a solicitat reprezentanţilor societăţii austriece să înainteze Consiliului Judeţean documentaţia legată de soluţiile propuse, pentru ca acestea să poată fi analizate în vederea identificării unei soluţii concrete.
I.P.H. GmbH Austria este o societate înregistrată în Austria care dezvoltă proiecte de managementul deşeurilor în întreaga lume, fiind specializată în incinerarea acestora în condiţii ecologice şi de maxim profit, deşeurile distruse prin ardere furnizând energie termică sau electrică, iar rezidurile sunt transformate în materiale de construcţie.

Biroul de presă
17.09.2008