Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Întâlnire cu ambasadorul Republicii Ungare

Întâlnire cu ambasadorul Republicii Ungare

                                                                                 

                                               CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presă
Ref: Intâlnire ambasador Ungaria

     Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, împreună cu vicepreşedinţii Radu Bica şi Fekete Emoke, a primit astăzi, 22.09.2008, la sediul Palatului Administrativ al Judeţului Cluj, vizita delegaţiei Republicii Ungare, condusă de către ambasadorul acestei ţări la Bucureşti, Excelenţa Sa d-nul Fuzes Oskar, însoţit de soţia domniei sale, care efectuează o vizită oficială în judeţul Cluj. Alături de Excelenţa Sa, din delegaţia maghiară au mai făcut parte d-nii Polonyi Geza, Secretar I în cadrul Ambasadei Ungariei la Bucureşti şi d-nul Barabas Janos, reprezentantul Consulatului Maghiar de la Cluj-Napoca.

     În cadrul intâlnirii, conducerea Consiliului Judeţean a prezentat istoricul relaţiilor dintre judeţul Cluj şi Ungaria concretizate, pe lângă deschiderea faţă de firmele din ţara vecină şi de programele commune de colaborare şi prin încheierea, încă din anul 2001 a unor protocoale de colaborare cu doua judeţe din ţara vecină, Baranja şi Fejer.

     Ambasadorul Republicii Ungare la Bucureşti a insistat asupra interesului Ungariei pentru dezvoltatarea unei colaborări bilaterale, în ideea atragerii de fonduri europene destinate colaborărilor intersatatale şi interregionale. De asemenea, una dintre problemele de interes manifestate de reprezentanţii delegaţiei maghiare a reprezentat-o problema educaţiei minorităţilor naţionale. În acest context, preşedintele Consiliului Judeţean, d-nul Alin Tişe a insistat asupra faptului că minoritatea maghiară beneficiază de aceleaşi drepturi ca şi populaţia majoritară, educaţia aflându-se pe lista de priorităţi a administraţiei publice judeţene.

  

Biroul de Presă
22.09.2008