Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 15 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Măsuri combatere urmări inundaţii

Măsuri combatere urmări inundaţiiCONSILIUL  JUDEŢEAN  CLUJ

 COMUNICAT DE PRESĂ

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Marius Nicoară, s-a deplasat astăzi de dimineaţă în comunele Căşeiu şi Chiuieşti, grav afectate de viitura produsă noaptea trecută. Domnul preşdinte a constatat că din cauza unor cioturi aduse de ape s-au creat blocaje naturale la baza unor poduri şi podeţe  pe Văile Măgoaja, Căşeiului, Strâmbu şi Sălătruc. Acumulările de apă produse de aceste blocaje naturale au determinat ruperea pourilor şi podeţelor şi inundarea a circa 300 de gospodării. Cel mai grav afectate sunt un podeţ şi un pod de pe DJ 118F. Domnul preşedinte Marius Nicoară a dispus Regiei Autonome a Drumurilor Judeţene să transporte în zonă tuburi de beton pentru construirea uni pod provizoriu în vederea refacerii legăturii cu satul Strâmbu, unde sunt izolate peste 80 de familii, existând premise ca până deseară legătura să fie refăcută.
     La această oră se lucrează cu utilaje din dotarea RADJ şi a Direcţiei Regionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, iar pompierii scot apa din locuinţe. S-a reuşit astfel refacerea legăturii cu satul Măgoaja şi refacerea drumului de acces spre Mănăstirea Rohia.
        Dat fiind faptul că fântânile din zonă sunt infestate, domnul preşedinte Marius Nicoară a solicitat sprijinul armatei pentru a pune la dispoziţie cisterne care să transporte în zonă apă potabilă, costurile apei şi transportului urmând să fie suportate de domnul preşedinte. De asemenea, din partea Consiliului Judeţean Cluj s-au trimis în zonă produse de panificaţie.
      Conform unor estimări provizorii, pagubele produse numai la drumurile judeţene şi comunale şi la podurile şi podeţele afectate se ridică la peste 2.000.000 RON (20 de miliarde de lei vechi).
         Domnul preşedinte Marius Nicoară a precizat că după finalizarea evaluărilor pagubelor provocate de viitură, va iniţia un proiect de hotărâre de Guvern în vederea obţinerii de fonduri pentru despăgubirea cetăţenilor ale căror gospodării au fost inundate.

       De asemenea, preşedintele Marius Nicoară doreşte să felicite echipele de pompieri, jandarmi, angajaţi ai drumurilor naţionale şi judeţene care au acţionat în zonă încă din cursul nopţii pentru a ajuta persoanele afectate şi a reface legăturile rutiere.


Serviciul Relaţii Publice şi Dezvoltare Locală


Cluj-Napoca
20 mai 2008