Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Sinteza actiune Maguri Racatau

Sinteza actiune Maguri Racatau

                                                                             

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 

Informare de presă

Ref: Sinteza acţiunii cu staţie mobilă a DJEP Cluj desfăşurată în comuna Măguri Răcătău în intervalul 6-7 aprilie 2010

         O echipă formată din cinci lucrători ai Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj, instituţie publică de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, s-a deplasat, marţi, 6 aprilie, respectiv, miercuri, 7 aprilie, în localităţile Răcătău, Măguri Răcătău şi Muntele Rece, judeţul Cluj, cu staţia mobilă, în vederea preluării documentelor pentru întocmirea actelor de identitate. 

 

          Lucrătorii DJEP sprijiniţi de autorităţile locale şi organele de poliţie au executat o activitate de preluare a imaginii şi de primire a documentelor necesare eliberării actelor de identitate. Cu această ocazie au fost primite de la locuitorii comunei un număr de 197 de cereri, urmând ca actele de identitate să fie eliberate în termenul legal.        

 

          Din dorinţa de a veni cât mai mult în sprijinul cetăţenilor şi pentru ca procesul de eliberare a actelor de identitate să implice pentru aceştia costuri cât mai reduse în ceea ce priveşte banii sau timpul necesar deplasării la Cluj-Napoca, urmează ca poliţistul de la postul de poliţie din Comuna Măguri Răcătău să ridice actele de identitate „pe bază de condică” de la sediul Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj, str. Aviator Bădescu, Nr.7-9 şi să le înmâneze „pe bază de semnătură” locuitorilor din mediul rural. 

         Reamintim în acest context faptul că Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Cluj eliberează Cărţi de Identitate începând cu data de 14 ianuarie 2010, activitate ce se derulează conform legii, pentru testarea şi urmărirea funcţionării aplicaţiilor informatice, pentru soluţionarea unor cazuri deosebite, precum şi pentru activităţi ce vin în sprijinul cetăţenilor netransportabili sau internaţi în instituţii de ocrotire socială, ori care locuiesc la distanţe mari de sediile Serviciilor Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor.    

 Biroul de presă

 08.04.2010