Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 20 Iulie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Întâlnire ambasador Republica Slovacă

Întâlnire ambasador Republica Slovacă

                                                                                       

                                                CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

Informare de presă

Ref: Întâlnire cu ambasadorul Republicii Slovace în România

 Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, împreună cu viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, d-nul Sorin Apostu, s-au întâlnit astăzi, 28.10.2008, la Palatul Administrativ al judeţului Cluj, cu Excelenţa Sa, d-na Dagmar Repcekova, ambasadorul Republicii Slovacia la Bucureşti. 

În cadrul întâlnirii, d-na ambasador a motivat interesul deosebit pentru Cluj prin prezenţa în judeţ a mai multor societăţi slovace, precum şi prin prezenţa în imediata apropiere a comunităţii slovace din judeţul Sălaj. Excelenţa Sa a subliniat nevoia intensificării colaborării dintre Ambasada Slovaciei pe de o parte şi Consiliul Judeţean şi Primăria Cluj-Napoca pe de altă parte, în scopul demarării unor proiecte comune. În acest sens, în cadrul întâlnirii s-a stabilit de comun acord ca în perioada următoare Consiliul Judeţean şi Primăria Cluj-Napoca să pună la dispoziţia Ambasadei datele referitoare la oportunităţile de afaceri din zonă, date economice, culturale şi turistice, pe baza cărora partea slovacă urmează să realizeze o hartă electronică interactivă, editată în limbile română, slovacă şi engleză, produs care va fi pus la dispoziţia investitorilor prin promovarea acestuia pe site-uri specifice. De asemenea, d-na ambasador a insistat asupra oportunităţii unui proiect de înfrăţire cu o zonă sau oraş din Slovacia, în scopul accesării împreună a anumitor fonduri europene destinate dezvoltării regionale.

Preşedintele Consiliului Judeţean a exprimat deschiderea Consiliului Judeţean pentru propunerile făcute de partea slovacă şi a insistat pentru încheierea unui protocol, după modelul existent între Consiliul Judeţean şi alte ambasade, destinat informării reciproce pe probleme de interes comun.

Biroul de Presă
28.10.2008