Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 17 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Sinteza actiune Savadisla

Sinteza actiune Savadisla

                                                                                

                                                  CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ  

 

Informare de presă

Ref: Sinteza acţiunii cu staţia mobilă desfăşurată în Comuna Săvădisla în data de 10.02.2010

       O echipă formată din cinci lucrători ai Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj, instituţie publică de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, s-a deplasat în data de 10.02.2010,  în localitatea Săvădisla,  judeţul Cluj, cu  staţia mobilă în vederea preluării documentelor pentru întocmirea actelor de identitate.

         Lucrătorii DJEP sprijiniţi de autorităţile locale şi organele de poliţie, au executat o activitate de preluare a imaginii şi de primire a documentelor necesare eliberării cărţilor de identitate sau a cărţilor de identitate provizorii. Cu această ocazie au fost primite un număr de 120 cereri de la cetăţenii comunei Săvădisla,  solicitanţii urmând să intre în posesia actelor de identitate în termenul legal prevăzut de actele normative în vigoare.

         Folosim acest prilej, pentru a evidenţia foarte buna organizare asigurată de autorităţile locale, fapt ce a determinat soluţionarea cu celeritate a tuturor activităţilor care se impun în această etapă, premergătoare întocmirii cărţii de identitate.

         Menţionăm faptul că această acţiune de punere în legalitate cu acte de identitate a persoanelor s-a realizat prin deplasarea cu staţia mobilă achiziţionată în cadrul proiectului: „Modernizarea activităţilor de evidenţă a persoanelor din judeţul Cluj”, finanţat prin Programul Phare 2006 “Fondul de modernizare pentru dezvoltarea administraţiei la nivel local”.

         Reamintim faptul că Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Cluj eliberează Cărţi de Identitate începând cu data de 14 ianuarie 2010, activitate ce se derulează în conformitate  cu prevederile:

 ·  art.83, alin.1 din Hotărârea Guvernului nr. 1.375 /2006 pentru testarea şi urmărirea funcţionării aplicaţiilor informatice, pentru soluţionarea unor cazuri deosebite, respectând normele de îndrumare emise de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date;

 ·  art.51 din H.G. nr.1375/2006 pentru activităţi ce vin în sprijinul cetăţenilor netransportabili sau internaţi în instituţii de ocrotire socială, ori care locuiesc la distanţe mari de sediile Serviciilor Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor.

 

 

 Biroul de presă

 11.02.2010