Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Stadiul lucrarilor de construire a viitoarei arene sportive

Stadiul lucrarilor de construire a viitoarei arene sportive

                                                                           

                                           CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 


     Informare de presă

     Ref: Stadiul lucrărilor de construire a viitoarei arene sportive a judeţului Cluj

          În aceste zile au fost reluate lucrările de construire a viitoarei arene sportive a judeţului Cluj, lucrări care au fost suspendate în luna ianuarie datorită condiţiilor meteorologice nefavorabile. La acest moment situaţia lucrărilor se prezintă astfel:

     TRIBUNA I
    - turnări de betoane în axe transversale, diafragme şi în interiorul tribunei
    - sunt finalizate lucrările de turnare a stâlpilor la primul tronson al tribunei
    - cofrări şi armări la placa planşeului peste subsol şi montaj de carcase pentru armăturile transversale şi longitudinale în câmpul plăcii, în vederea turnării betonului
   - continuarea lucrărilor de armare şi cofrare a diafragmelor interioare, longitudinale şi transversale în vederea turnării betonului în sectorul zonei de legătură cu turnul multifuncţional

     TRIBUNA II
    - continuă lucrările de cofrare şi de susţinere a plăcii planşeului
    - montaj carcase la grinzile transversale şi longitudinale în câmpul tribunei
    - armări la diafragme longitudinală (spre incintă) pe lungimea tribunei

     PELUZA I
    - lucrări de armare şi cofrare la diafragmele exterioare
    - turnări de betoane la scara de acces la subsol în zona peluzei

     PELUZA II
    - lucrări de montaj schele, cofrare şi armare la placa planşeului

          Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a identificat sumele necesare pentru continuarea lucrărilor din acest an, acestea fiind asigurate tot din bugetul propriu al forului judeţean. „Ţinând cont de ritmul înregistrat până acum, suntem siguri că lucrările de construire a viitoarei arene sportive vor fi finalizate la termen. Avem resursele financiare necesare asigurării continuării lucrărilor. Mai rămâne să găsim o soluţie pentru construirea turnului cu funcţiuni conexe, acum când avem o Hotărâre de Consiliu Judeţean în această privinţă”, apreciază preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.
          Lucrările de construire a viitoarei arene sportive a judeţului Cluj au demarat în 16 iulie 2009, termenul de execuţie fiind de 24 de luni din momentul semnării contractului. Viitoarea arenă va avea o capacitate de 30.596 locuri, teren de fotbal respectând normele FIFA şi UEFA, pistă de atletism categoria A, accese, parcaje, reţele şi racorduri utilităţi.
          Nouă arenă va fi concepută din îmbinarea a patru obiecte (două tribune şi două peluze). Acestea vor conţine, în principal, dotări pentru confortul publicului, precum şi spaţiile absolut necesare impuse în organizarea funcţională a obiectivului: vestiare, săli de conferinţă, săli de presă, etc. În ansamblul stadionului vor mai fi cuprinse spaţii pentru cluburile sportive (atletism, scrimă, ciclism, box, haltere, lupte, tenis de masă), spaţii de antrenament acoperite, muzeul sportului şi cabinete medicale, iar valoarea estimativă a investiţiei este de  45 378,15 mii euro (fără TVA).


      Biroul de presă
      03.02.2010