Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 21 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Crestere numar pasageri aeroport

Crestere numar pasageri aeroport

                                                                                        

                                                  CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


 Informare de presă
 Ref: Creştere număr pasageri Aeroport

          Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a înregistrat în luna noiembrie 2009 o creştere cu 42% a numărului de pasageri, comparativ cu perioada similară a anului 2008. Numărul pasagerilor care au tranzitat Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca în noiembrie 2009 se ridică la 69.370, faţă de 48.928, câţi se înregistrau în noiembrie 2008. Pentru luna noiembrie s-au consemnat creşteri atât în ceea ce priveşte numărul pasagerilor interni – cu aproximativ 17%, cât şi în ceea ce priveşte numărul pasagerilor externi – cu 52%.
          Pe parcursul întregului an, la aeroportul clujean s-a menţinut un trend crescător al numărului de pasageri, în contextul în care, potrivit unui raport al ACI Europe, 82% dintre aeroporturile europene au raportat scăderi ale traficului pe 2009. La Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca s-a consemnat pentru perioada ianuarie-noiembrie a acestui an o creştere a traficului de 9% raportat la aceeaşi perioadă a anului 2008. Până la finele lui 2009 se estimează o creştere cu 10% a numărului de pasageri în comparaţie cu anul precedent.
          Reamintim în acest context faptul că în decursul anului 2009 Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca a continuat negocierile pentru atragerea unor noi companii aeriene, dar şi pentru deschiderea de noi rute aeriene şi creşterea numărului de frecvenţe de operare. Astfel, pe aeroportul clujean a început să opereze zboruri regulate compania Blue Air, cu destinaţiile: Băneasa (11 frecvenţe săptămânale) Roma (3 frecvenţe), Paris (3 frecvenţe). De asemenea, au fost introduse noi rute, către Dortmund (4 frecvenţe), Forli (3 frecvenţe), Treviso (2 frecvenţe), Paris (3 frecvenţe), Grenoble (1 frecvenţă) - şi au crescut frecvenţele săptămânale de operare pentru Madrid (7 frecveţe), Londra (5 frecvenţe), Roma (7 frecvenţe).
          “Este îmbucurător să constatăm faptul că evoluţia ascendentă a aeroportului clujean continuă în pofida unui climat general mai puţin favorabil. Acesta este rezultatul firesc al investiţiilor masive făcute în ultimul timp de Consiliul Judeţean Cluj, investiţii care vor continua şi în viitor. În acest fel, aeroportul clujean va continua să-şi consolideze poziţia de lider regional şi să se menţină printre principalele aeroporturi ale ţării în ceea ce priveşte transportul de pasageri”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

statistica ianuarie-noiembrie 2009

statistica noiembrie 2009

Biroul de presă
16.12.2009