Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Duminica, 18 Martie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismJurnalul Judetului ClujFormulareContact
Opera

Prima pagina > Comunicate > Declaratie - Zona Metropolitana

Declaratie - Zona Metropolitana

                                                                                  

 

CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

 

Informare de presă

 

Pentru corecta informare a clujenilor, având în vedere unele declaraţii politice făcute publice de către consilierul judeţean PNL Marius Nicoară,  preşedintele Consiliului Judeţean,    d-nul Alin Tişe, face următoarele precizări:

  Consilierul judeţean PNL Marius Nicoară acuză actualul proiect de constituire a zonei metropolitane că are la bază o „strategie perversă”,  şi un „statut nedemocratic”. Pentru corecta informare, atât a domniei sale cât şi a opiniei publice, reamintim faptul că prevederile referitoare la reprezentarea în forul decizional al viitoarei asocieri se regăsesc şi în proiectul realizat în timpul mandatului trecut, fiind postat şi pe site-ul instituţiei, la adresa www.cjcluj.ro, secţiunea Programele Consiliului, la titlul „Zona metropolitană urbană şi strategii de dezvoltare a zonei metropolitane urbane Cluj-Napoca”.  Conform acestui document, elaborat în timpul mandatului de preşedinte al actualului consilier judeţean, la capitolul 3, <<ORGANELE ASOCIAŢIEI>>, Art. 10 „Organe de conducere, administrare şi control a asociaţiei”, este prevăzut negru pe alb faptul că <<Unităţile administrativ-teritoriale membre ale asociaţiei îşi vor desemna reprezentanţii în Adunarea Generală într-o proporţie de 1 reprezentant la 10.000 de locuitori înregistraţi cu domiciliul în localităţile membre, dar nu mai puţin de un reprezentant pentru fiecare astfel de unitate administrativ-teritorială>>, fapt reluat la Art. 21, Adunarea Generală a Asociaţiei” unde se prevede explicit faptul că <<Numărul reprezentanţilor membrilor va fi în proporţie cu populaţia, un reprezentant la 10.000 de locuitori, dar nu mai puţin de un membru>>. Comparând documentul elaborat în anul 2007 cu cel actual se poate vedea faptul că aceste prevederi au fost păstrate şi în proiectul actualului Statut.

În aceste condiţii se pune întrebarea dacă domnul Marius Nicoară ştie ce a semnat?  Afirmaţiile sale pot fi înţelese doar în contextul declaraţiilor de tip demagogic făcute în speranţa că va acumula credit electoral. Nu credem că Marius Nicoară nu cunoaşte ceea ce prevede un document elaborat sub autoritatea sa, pe o problemă atât de importantă, însă ne-am obişnuit ca incompetenţa, minciuna şi afirmaţiile fără acoperire să se regăsească într-un discurs menit să acopere lipsa de eficienţă şi de rezultate. Totuşi, dacă este aşa, acest fapt se înscrie într-o zonă mai gravă, aceea a ignorării problemelor de interes general în detrimentul atingerii unor scopuri generate de interese particulare, de grup, nici acest tip de atitudine nefiindu-i străin fostului preşedinte al CJ. Acesta şi-a făcut o regulă din promovarea doar a proiectelor care reprezentau interes pentru el şi cei din jurul său. Şi într-un caz şi în altul nu înţelegem de ce d-nul  Nicoară se opune cu atâta vehemenţă la un proiect care are în vedere crearea şi dezvoltarea unui pol care are rolul de a ajuta dezvoltarea generală a întregului judeţ. La fel cum nu înţelegem nici interesul subit manifestat faţă de proiecte care au stat ani de zile la capătul agendei sale de priorităţi, dovadă fiind faptul că acestea abia acum au ajuns în faza dezbaterii publice. Îi reamintim că vremea politicii de cumetrii a luat sfârşit, singura prioritate a actualei conduceri a Consiliului Judeţean fiind promovarea unei administraţii făcute în interesul tuturor cetăţenilor.

 

 Biroul de Presă

16.10.2008