Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 21 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Competitie finala Campionii Clujului pe Cluj Arena

Competitie finala Campionii Clujului pe Cluj Arena

                                                                            

                                            CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Invitaţie de presă
Ref: Etapa finală a competiţiei „Campionii Clujului” pe stadionul Cluj Arena

     Sâmbătă, 9 iunie 2012, începând cu ora 10.00, pe noul stadion al judeţului - Cluj Arena, se va desfăşura etapa finală a competiţiei „Campionii Clujului”, proiect derulat de Consiliul Judeţean Cluj în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Cluj.
     Proiectul „Campionii Clujului” este un eveniment care urmăreşte atragerea copiilor din toate zonele judeţului Cluj, în special a celor din ciclul gimnazial, înspre practicarea sportului. Conform datelor pe care Consiliul Judeţean Cluj le are la dispoziţie în acest moment, aproape o treime (31,23%) dintre copiii clujeni înscrişi în acest an şcolar suferă de diverse afecţiuni medicale, care pot fi corectate totuşi prin practicarea sportului, fie el educativ sau de performanţă. Din acest considerent, Consiliul Judeţean Cluj a decis organizarea unui astfel de eveniment care să se constituie ca o activitate suplimentară orelor de sport din şcolile clujene. 
    Competiţia „Campionii Clujului” prevede derularea a două campionate sportive - fotbal şi atletism, după următoarea structură: campionatul de fotbal - echipe de 7+1, formate din elevii claselor V-VIII din toate structurile şcolare ale unităţilor administrativ-teritoriale (comune/oraş/municipii) şi competiţiile de atletism – proba viteză 50 de metri plat.
Competiţiile sportive derulate sub egida „Campionii Clujului” s-au desfăşurat pe întreaga perioadă a lunii mai 2012, când a avut loc un număr de patru etape de calificare, în sistem eliminatoriu, pentru cei aproape 700 de copii, din 58 de şcoli clujene, înscrişi la disciplina fotbal. În ceea ce priveşte disciplina atletism, cei peste 200 de copii înscrişi vor evolua atât în calificări cât şi în finala din data de 9 iunie a.c. pe stadionul Cluj Arena.
      De asemenea, la finalul acestei competiţii sportive, după festivitatea de premiere a celor mai meritoşi elevi ai Clujului, Consiliul Judeţean a pregătit o surpriză clujenilor care vor dori să ia parte la acest eveniment – un spectacol de muzică populară susţinut de unii dintre cei mai îndrăgiţi interpreţi din judeţul Cluj. Intrarea este liberă. 
     „Relansarea practicării sportului de masă în rândul copiilor şi tinerilor va avea un efect benefic asupra societăţii în care trăim. Vom avea generaţii mai sănătoase, mai dinamice, educate în spiritul sportului, care combină fericit ideea de competiţie şi efort cu spiritul de fairplay şi de echipă. Fiind un proiect pilot, intenţionăm să continuăm «Campionii Clujului» şi în anii următori, astfel încât să dăm posibilitatea tuturor tinerilor din judeţul nostru să fie angrenaţi în astfel de competiţii sportive”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe. 
 

 Biroul de presă
 07.06.2012