Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 21 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Competitia Judeteana de Fotbal Unificat

Competitia Judeteana de Fotbal Unificat


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presa
Ref. Cea de-a treia editie a  Competitiei Judeteane de Fotbal Unificat

     Scoala Gimnaziala Speciala – Centru de Resurse si Documentare Cluj privind Educatia Incluziva/Integrata (CRDEII), institutie de invatamant special aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, a organizat marti 15 mai 2018, Competitia Judeteana de Fotbal Unificat pentru echipe a cate sapte membrii, cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani (nascuti in intervalul 01.01.2006 - 31.12.2010 inclusiv), la Baza Spotiva Gheorgheni.
     Evenimentul dedicat elevilor mici, se afla la a treia editie, fiind coordonat de Fundatia Special Olympics din Romania.
     In acest an s-au inscris un numar de 6 echipe, insumand peste 60 de elevi proveniti din scoli ale judetului Cluj. Competitia a debutat cu Juramantul Special Olympics: „Vreau sa castig. Dar daca nu voi castiga, vreau ca fiu brav in incercarea mea!”  Apoi, elevii cu si fara cerinte educative speciale din scoala CSEI, Scoala Gimnaziala „Ion Agarbiceanu”, Scoala Gimnaziala „Ioan Bob”, Liceul Pegagogic, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” si Colegiul National „George Cosbuc”, au disputat meciuri in doua grupe. La sfarsitul competitiei, toti jucatorii au primit medalii si tricouri, iar toate echipele au primit cate o diploma si o minge de fotbal, oferite de Fundatia Special Olympics din Romania.
     Aceasta competitie, ca si celelate evenimente sportive organizate sub egida „Special Olympics”, are scopul principal de a promova integrarea elevilor cu dizabilitati intelectuale din invatamantul special si special integrat, in echipe, alaturi de elevi din invatamantul de masa, avand, in acest sens, posibilitatea de a interactiona, socializa si de a se bucura impreuna de sport.
 

Biroul de presa
16 mai 2018