Competitia Best Practice in judetul Cluj

Data: 13 august 2014

ELEVII DIN ŞASE ŞCOLI ALE JUDEŢULUI CLUJ AU ÎNVĂŢAT SĂ COLECTEZE DEŞEURILE SEPARAT ÎN CADRUL CONCURSULUI “BEST PRACTICE”

    Peste 1000 de elevi de gimnaziu din şase unităţi de învăţământ din judeţul Cluj au fost implicaţi în perioada mai-iunie 2014 într-un concurs şcolar a cărui temă a fost colectarea separată a deşeurilor.
   Competiţia intitulată „Best Practice” a avut ca scop familiarizarea elevilor cu ideea de colectare separată a deşeurilor. Concursul s-a desfăşurat în cadrul campaniei de informare şi conştientizare a proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj”(SMID) implementat de către Consiliul Judeţean Cluj.  
   Concursul s-a adresat elevilor de gimnaziu din mediul urban şi printre partenerii implicaţi în organizarea acestuia s-au numărat: Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” din Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Petru Maior” din Gherla, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Dej, Şcoala Gimnazială „Teodor Murăşanu” din Turda, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Câmpia Turzii şi Liceul Teoretic „Octavian Goga” din Huedin.
   Pe parcursul desfăşurării activităţii „Best Practice” elevii s-au concurat în cantitatea de deşeuri colectată separat în containerele speciale. La finalul competiţiei, au fost premiate şcolile care au reuşit să strângă cele mai mari cantităţi de hârtie şi plastic rezultate din activitatea de zi cu zi. În fiecare instituţie de învăţământ monitorizarea elevilor a fost realizată de către profesorii coordonatori implicaţi în activitate care au măsurat săptămânal cantităţile colectate. În cadrul competiţiei au fost acordate două premii întâi: unul pentru şcoala care a colectat cea mai mare cantitate de deşeuri/unitate de învăţământ şi unul pentru şcoala în care s-a înregistrat cea mai mare cantitate de deşeuri/elev. La finalul activităţii, toate şcolile participante au primit diplome iar elevilor implicaţi le-au fost oferite premii constând în materiale de informare precum: pliante,  şepcuţe, pixuri, carneţele, brelocuri etc.
    Prin proiectul „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj” se vor construi un Centru de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) şi trei staţii de transfer în Gherla, Huedin şi Mihai Viteazu. Totodată, vor fi închise depozitele de deşeuri care nu respectă legislaţia europeană de mediu şi vor fi diseminate în toate localităţile judeţului Cluj echipamente pentru colectarea deşeurilor.
   În acest context, reamintim faptul că Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial “Mediu” şi Consiliul Judeţean Cluj în calitate de beneficiar, au semnat Contractul de finanţare nerambursabilă nr. 133140 / 11.07.2011 pentru implementarea proiectului intitulat „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj”, valoarea totală a acestuia fiind de 229.898.892 lei fără TVA, din care 2% reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Cluj în sumă de 3.432.815 lei fără TVA.

                                                                                                                                                                                
Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Date de contact

Mariana RAŢIU
Manager proiect (Consiliul Judeţean Cluj)
Telefon: 0372-640037
Fax: 0372-640097
E-mail:
mariana.ratiu@cjcluj.ro

Georgeta CERBĂNIC
Expert Relaţii Publice şi Comunicare (S.C. Vitrina Felix Media S.A.)
Telefon: 0744.790.136
Fax: 0264-597968
E-mail:
georgeta@vitrina.ro              
     

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW