Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 15 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > CNIPT la Targul de Turism Rural Albac

CNIPT la Targul de Turism Rural AlbacCONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. CNIPT Cluj, la Targul National de Turism Rural Albac     Centrul National de Informare si Promovare Turistica (C.N.I.P.T.) Cluj, serviciu de specialitate din cadrul Consiliului Judetean Cluj, participa in perioada 1-3 septembrie 2017, la Targul National de Turism Rural - cel mai longeviv si cel mai important targ de promovare a turismului rural din Romania.
     ,,Prezenta Centrului nostru de informare turistica la acest targ de profil are rolul de a contribui la punerea in valoare a patrimoniului rural si turistic al judetului, constituind ocazia ideala de a aduce in atentia vizitatorilor dornici de o incursiune in universul traditional locuri si regiuni definite prin frumusetea si bogatia artei populare autentice”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Organizat in acest an in statiunea turistica Albac din Muntii Apuseni, intr-un nou concept, evenimentul reuneste reprezentanti din turism la nivel regional si national: agentii de turism, unitati de cazare, firme prestatoare de servicii turistice, dar si reprezentanti ai unor judete si localitati cu potential in ceea ce priveste turismul rural, reliefand cererea si oferta din turismul rural, in incercarea de a promova, in acelasi timp, si gastronomia, traditiile, mestesugurile populare si folclorul autentic romanesc.
     Editia din acest an a Targului National de Turism Rural va fi deschisa oficial sambata, incepand cu ora 10.00, cand participantii sunt invitati sa consulte oferta zonelor turistice prezente la targ, dar si sa participe la ateliere de mestesuguri populare si de gastronomie traditionala amenajate special in zona expozitionala. Cele trei zile vor fi nelipsite de concerte de muzica folk, demonstratii gastronomice, demonstratii de maiestrie mestesugareasca, vernisaje expozitionale, parada portului popular autentic, spectacole de folclor, concursuri si info-tripuri tematice.
     In premiera in acest an, Targul National de Turism Rural de la Albac cuprinde si un concurs inedit, ,,Comoara ascunsa din statiunea turistica Albac”, la care vor participa zeci de membri ai cluburilor de orientare turistica din tara. Tot in cadrul acestui eveniment va avea loc si conferinta nationala ,,Turismul rural romanesc – traditie si modernitate”, unde vor fi prezentate si dezbatute strategiile nationale si regionale pentru dezvoltarea turismului rural, legislatia in domeniu si exemple de bune practici din turism.
     Targul National de Turism Rural de la Albac, ajuns la cea de-a XIII-a editie, este organizat de Consiliul Judetean Alba, Centrul de Cultura „Augustin Bena” Alba si Primaria Albac, iar partenerul oficial al targului este Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural Filiala Alba. Targul National de Turism Rural de la Albac este o marca inregistrata a Consiliului Judetean Alba.

Biroul de presa
1 septembrie 2017