Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 20 Iulie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > CNIPT Cluj - un plus de vizibilitate pentru atractiile turismului clujean

CNIPT Cluj - un plus de vizibilitate pentru atractiile turismului clujean

                                        

                              CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ
Informare de presă
Ref: Centrul Naţional de Informareşi Promovare Turistică Cluj, un plus de vizibilitate pentru atracţiile turismului clujean
 
     Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan, a vizitat miercuri, 2 decembrie 2015, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj, serviciu din structura forului administrativ judeţean a cărui misiune este de a promova potenţialul turistic al judeţului Cluj şi de a prezenta ofertele şi atracţiile turistice locale şi regionale în scopul creşterii circulaţiei turistice.
      În cadrul discuţiilor purtate cu acest prilej, reprezentanţii CNIPT Cluj au subliniat faptul că, observând interesul manifestat de turişti în acest sens, Centrul oferă în mod gratuit tururi ghidate organizate în centrul istoric al municipiului Cluj-Napoca. La momentul de faţă, serviciile de ghidaj sunt puse la dispoziţia turiştilor în baza unei programări pe bază de cerere, în cursul săptămânii, de luni până vineri, în intervalul orar 14:00-17:00, pentru grupuri de turişti de maxim 10 persoane, circuitul având o durată de aproximativ 3 ore, pe traseul: Muzeul Etnografic al Transilvaniei - Piaţa Unirii - Piaţa Muzeului - Strada E. Zola - Bulevardul 21 Decembrie 1989 -Strada J. Bolyai - Bulevardul Eroilor - Piaţa Avram Iancu - Bastionul Croitorilor - Strada M. Kogălniceanu - Strada Universităţii - Piaţa Unirii.
     Totodată, conducerea Centrului de Informare Turistică a precizat faptul că, de la înfiinţare, au fost oferite informaţii, la sediul centrului, pentru un număr de aproximativ 6.400 de persoane, din care un procent de 53% reprezentând turişti străini, utilizându-se pentru comunicare limbile engleză şi franceză. În cadrul întâlnirii, preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj i-a mai fost prezentat şi site-ul de promovare
www.clujtourism.ro, site gestionat de către Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj, unde se regăsesc informaţii atât în limba română cât şi în alte şase limbi de circulaţie internaţională (engleză, franceză, maghiară, italiană, spaniolă, germană).
     „Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj aduce un plus de informaţie tuturor celor care doresc să cunoască zonele şi obiectivele turistice din judeţul nostru, unităţile de cazare, evenimentele culturale precum şi expoziţiile temporare. Mă bucur să constat că oferta turistică şi recreativă a judeţului Cluj este una care poate satisface cu uşurinţă pretenţiile turiştilor, a vizitatorilor care caută momente de relaxare şi răsfăţ’” a precizat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan.
      Reamintim faptul că Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj a fost creat printr-un proiect realizat cu finanţare europeană, depus în cadrul programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 - Dezvoltare durabilă şi promovarea turismului, Domeniul de intervenţie 5.3 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică, Operaţiunea – Crearea Centrelor Naţionale de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) şi dotarea acestora. Valoarea totală a proiectului a fost de 524.108,32 lei.
     Serviciul Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj a fost înfiinţat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Cluj, nr. 75/28.03.2014, ca serviciu în structura organizatorică a Consiliului Judeţean Cluj, având sediul în Municipiul Cluj-Napoca, str. Memorandumului, nr. 21, judeţul Cluj.
     Programul de funcţionare al centrului este zilnic între orele 09:00-17:00. În perioada mai – septembrie, datorită numărului crescut de vizitatori ce se înregistrează în sezonul estival, programul se prelungeşte, fiind de luni până vineri între orele 09:00-19:00, iar sâmbăta şi duminica între orele 09:00-17:00.

Biroul de presă
2 decembrie 2015