Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Joi, 16 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Clujul va gazdui Olimpiada de Matematica

Clujul va gazdui Olimpiada de Matematica


CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref. Clujul va gazdui, in premiera, Olimpiada Internationala de Matematica    Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Vakar Istvan, a participat vineri, 26 ianuarie 2018, la Cluj Arena, alaturi de conducatori ai institutiilor administrative locale, reprezentanti ai autoritatilor centrale, parteneri si sponsori, la conferinta de presa prilejuita de lansarea, in premiera la Cluj, a celei mai prestigioase si de traditie competitii mondiale din domeniul stiintelor: Olimpiada Internationala de Matematica 3-14 iulie 2018.
    „Apreciez alegerea Clujului drept gazda a celei de-a 59-a editii a Olimpiadei Internationale de Matematica ca fiind una extrem de inspirata si in deplina concordanta cu profilul, extrem de dinamic, pe care capitala noastra de judet si l-a conturat in ultima perioada. Salut, deci, organizarea acestui eveniment care pune definitiv Clujul pe harta mondiala a matematicii si reasigur organizatorii de intreg sprijinul necesar, alaturi de cel financiar, pe care Consiliul Judetean deja l-a aprobat”, a declarat cu acest prilej vicepresedintele Vakar Istvan.
    Desemnarea Clujului drept gazda a unui eveniment de o asemenea anvergura si cu un nivel atat de ridicat a fost posibila ca urmare a experientei si traditiei pe care judetul nostru le are in organizarea si desfasurarea competitiilor nationale si internationale de prestigiu din domeniul educatiei si cercetarii. Mai mult decat atat, acest gen de manifestari au fost si sunt sustinute de catre toate autoritatile administratiei publice clujene, convinse fiind ca doar in acest fel Clujul poate fi recunoscut la nivel mondial drept un hub al cercetarii si inovatiei, al stiintelor exacte si al inaltelor tehnologii.
     Organizata in anul in care Romania sarbatoreste Centenarul Marii Uniri, Olimpiada Internationala de Matematica de la Cluj va reuni in competitie peste 1.300 de participanti proveniti din 120 de tari si cinci continente.
 
 Biroul de presa
 26 ianuarie 2018