Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 17 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Clujul, promovat la Targul International de Turism

Clujul, promovat la Targul International de Turism


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Clujul, promovat intr-un mod inedit la Targul International de Turism al Romaniei     Consiliul Judetean Cluj, prin intermediul Centrului National de Informare si Promovare Turistica, respectiv a Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, a participat in perioada 22-25 februarie 2018 la cea de-a 39-a editie a Targului International de Turism al Romaniei, eveniment desfasurat la Romexpo, in Bucuresti.
     „Ceea ce ne dorim este ca prin participarea cu succes la astfel de manifestari de promovare sa atragem cat mai multi turisti in judetul Cluj si, mai ales, sa-i convingem ca au toate motivele pentru a zabovi la Cluj, astfel incat sa ia contact cu cat mai multe dintre atractiile judetului. In plus, asa dupa cum am mai afirmat, avem convingerea ca turismul intern din Romania este o resursa inca insuficient exploatata”  a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Standul judetului Cluj s-a regasit in pavilionul B1 al complexului expozitional, segment dedicat exclusiv autoritatilor publice centrale si locale din Romania si nu numai. Promovata prin intermediul unei game variate de materiale turistice cu rol in evidentierea turismului cultural, balnear, religios, de agrement, de weekend si sejur, oferta turistica a judetului a generat un interes deosebit atat in randul vizitatorilor cat si al reprezentantilor agentiilor de turism sau ai tour-operatorilor.
     O atractie vizuala si auditiva deosebita care a captat atentia celor prezenti a reprezentat-o prezenta in cadrul standului a Orchestrei Profesioniste „Cununa Transilvana” a CJCPCT Cluj care, impreuna cu cei patru solisti vocali reprezentativi pentru subzonele etnografice ale judetului Cluj - Mariana Morcan, Irina Somesan, Radu Lazar si Raul Oltean, au prezentat momente artistice variate ca repertoriu, pe intreaga perioada de desfasurare a evenimentului.
     Nu in ultimul rand, un punct deosebit de atractie al standului Judetului Cluj l-a reprezentat prezenta a patru mesteri populari clujeni care au prezentat vizitatorilor costume populare din Campia Transilvaniei, arta cusutului cu margele si podoabe cu margele din zona Vistea, serpare, curele din piele si cojoace brodate. Alaturi de acestia, o prezenta inedita a fost si cea a Ieromonahului Siluan Timbus de la Manastirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula care, cu binecuvantarea IPS Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, a realizat un mini atelier interactiv de iconografie pe sticla in cadrul caruia a exemplificat, in mod practic, tehnica de realizare a icoanelor pe sticla conform traditiei scolii iconografice de la Nicula.

Biroul de presa
26 februarie 2018