Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 24 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Clujul, inima Transilvaniei, promovat în Grecia

Clujul, inima Transilvaniei, promovat în Grecia


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

Informare de presă

Ref.: Clujul, inima Transilvaniei, promovat în Orasul Albastru, Grecia

O delegatie clujeană compusă din reprezentanti ai Asociatiei „Produs de Cluj”, entitate care functionează sub egida Consiliului Judetean Cluj si ai Centrului de Informare Turistică al municipiului Cluj-Napoca, respectiv din membri ai Ansamblului Folcloric „Mugurelul” al Universitătii Babes-Bolyai, participă în perioada 19-22 iulie a.c., la festivalul Etnic Cosmopolis, eveniment care are loc în localitatea Kavala, Grecia.

În ceea ce priveste delegatia Asociatiei „Produs de Cluj” prezentă la Kavala, aceasta va include reprezentanti ai familiei Soporan din Frata, creatori de costume populare lucrate exclusiv de mână, familia Serpar din Bontida, cultivatori locali de lavandă si, respectiv, Kepes Ildiko si Csaba, o familie de apicultori din Turda.

Ne ducem în Grecia să prezentăm trei dintre produsele reprezentative ale mediului antreprenorial clujean, îmbinând în acest fel traditia si experienta renumitei familii de artizani din Frata cu noul si entuziasmul unor tineri care au ales să dezvolte afaceri de familie. Suntem convinsi că această nouă actiune desfăsurată sub brandul Produs de Cluj, în colaborare cu municipalitatea clujeană, va fi una de succes”, consideră domnul Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Scopul participării la acest festival elen este acela de promovare a turismului si a obiectivelor reprezentative din zona Transilvaniei, a specificului traditiilor si mestesugurilor locale, dar si a celorlalte evenimente cultural-artistice care fac din Cluj principalul centru de interes din regiune pentru turistii străini. De asemenea, având în vedere faptul că municipalitatea Paggaio, din apropierea localitătii Kavala, va candida în 2019 pentru titlul de Oras European al Sportului, Clujul va fi promovat si din această perspectivă, având în vedere modelul de bune practici implementat aici odată cu desemnarea urbei de pe Somes drept Oras  European al Sportului pe parcursul anului 2018. 

Mentionăm în acest context faptul că delegatia clujeană se află într-o companie extrem de selectă la acest eveniment, Festivalul Etnic Cosmopolis bucurându-se de prezenta a peste 240 de participanti proveniti din tări de renume precum Argentina, India, Spania, Rusia, Italia, Costa Rica, România si tara gazdă, Grecia.

 

 

Biroul de presă

18 iulie 2018